Acum cativa ani am oprit promovarea sticlei colantate/ vopsite/ printate pentru ca piata cerea produse ieftine care implicit aveau o calitate si serviciu pe masura. Si ca la orice inceput, lucrurile o luasera razna, toata lumea copia, colanta, printa si combina sticla in interior intr-o maniera in care mai mult se strica decat se adauga valoare.

Asa cum romanul vrea „usa glisanta” asa a vrut si sticla.

In anii aceia doar Far-Est Mobilier a incercat si a reusit sa creeze un serviciu corect pe zona medie si prin productia proprie de mobilier sa adauge produsul corect tehnic si estetic. Mai mult, un arhitect bun de mobilier creat o linie de modele (imagini) desoebite, insa nici noi, nici el nu am reusit sa o impunem. Piata era in criza, toata lumea voia solutii ieftine.

Kitsch-ul la care se ajunsese prin combinarea fara discernamant a unor imagini aruncate pe sticla cu pal-ul melaminat era prezent pe toate palierele: si in Tamilia sau Elite, dar si pe mobila la comanda cu pretentii. Asta nu inseamna ca masura, decenta sau bunul gust al unora dintre producatorii de mobila nu a functionat si nu se faceau si lucrari deosebite. Spun doar ca, copiatul, un fel de al doilea sport national al romanilor, a facut in acest domeniul ravagii privind calitatea si estetica. Se mai intampla doar  (insa la scara mult mai mica prin consecinte) cu mdf-ul vopsit acelasi lucru. Toata lume vopseste – cum- se vad deja consecintele.

art-georgies-sticlaAm vizitat deunazi magazinul unor virtuosi in prelucrarea sticlei, dar si in crearea imaginii. De fapt magazinul unor artisti „Art Georgies”. Am petrecut acolo o jumate de ora si am parasit locul cu o alta imagine fata de sticla, fata de imagine de pe sticla sau din sticla.

Pana atunci sticla imi dadea fie senzatia de rece, fie pe cea de kitsch din mobila. Timpul petrecut la Art Georgies mi-a creat o asemenea stare de reconciliere, de inaltare si de frumos si nu numai ca mi-a resetat toate senzatiile vis-a vis de sticla, m-a fascinat pur si simplu! Prin Art Georgeis mi-am dat seama ca noi cei din mobila nu exploatam nici 10% din potentialul acestui util si nobil material.

Acum cateva zile a venit la noi in vizita un bulgar care voia sa vanda sticla printata, fie din Bulgaria, fie sa gaseasca aici sa instaleze printere. Cum eu l-am refuzat (si dat fiind determinarea lor mai mare ca a noastra) probabil o va face. Poate va fi si el unul dintre aceia care va „arunca” imagini copiate in interioarele romanilor.

Insa dupa Art Georgies am facut un studiu de piata si am constatat ca lucrurile au inceput sa evolueze si pe acest segmment. Masinile de printat sunt tot mai prezente si chiar in productia de bunuri. Astfel ca va trebui sa acceptam si sa controlam imaginea in interioarele noastre coreland-o tehnologic si estetic cu celelalte materiale.

Imaginea pe sticla a inceput sa iasa si in exterior pe fatadele cladirilor. Tehnologia a evoluat si prin printarea ceramica se asigura calitatea in timp si chiar rezistenta la UV si intemperii.

Pentru clientul care este dispus sa plateasca pretul corect glass-expert-sticlaexista acum produse bune si sper si servicii pe masura. Am constatat ca se foloseste tehnologie la „zi” si materiale de calitate ridicata. Am fost impresionat de produsul firmei Glass Expert.

Acum cateva lucruri despre sticla in mobilier. Folosirea ei clasica in rame nu pune probleme de niciun fel. Atentie la lipirea pe materiale lemnoase, coeficientii de dilatare diferiti duc la curbura sandwich-ului. Lipirea trebuie sa se faca cu benzi dublu adezive buretoase care pot prelua aceste dilatari.

De ceva vreme am adus rame de aluminiu de calitate ridicata (grosime profile si calitate coltari), fara nicio margine peste care se poate lipi sticla. Rama ramane in spate – cu gauri de balamale sau pentru fixarea directa a sertarului si fata mobiliei este integral din sticla. Cu o banda dublu adeziva (ce tine 4 kg/cmp) fixarea rezista atat la interior, cat si la exterior. Nu mai este necesara prezenta pal-ului pe care se lipea sticla.

sertare-blum-cu-sticla-printataIncercati personalizarea sertarelor cu sticla printata. Ridicati valoarea practica si estetica, iar prin folosirea suprainaltarilor va puteti promova atat firma dvs, a clientului, dar mariti si volumul!

Atentie la sticla de dimensiuni mari. Daca nu este securizata trebuie luate masuri de protectie prin aplicarea unui colant pe spate.

Sticla din spatele bucatariei (aragazului) trebuie neaparat securizata. Ea poate fi lipita de perete sau prinsa cu niste profile de blat si de corpurile de sus.

http://www.artgeorgies.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 

Post Navigation