lumini-loox-hafeleGelu Trading Company, distribuitor Hafele, promoveaza gama de lumini pentru mobilier de bucatarie si living, reunita sub conceptul Loox!

Lumina in mobila, bucatarie, living, baie, spatii comerciale, etc foloseste ca element central led-ul ca alternativa moderna si economica la becul cu incandescenta. Fie ca este uzitat pe o banda liniara „banda led”, fie sub forma de corp de iluminat – spot sau alte lampi, iluminarea cu led-uri ajuta mult mai bine designul si punerea in valoarea a mobilierului in ambient.

Cu banda led se creeaza trasee sau lampi liniare cu lungimi mari. Se stie deja, a intrat in cotidian.

Ce poate nu se stapaneste prea bine atat de client, cat si de fabricator este lucrul cu produse adecvate temei, dar si nevoilor de calitate. Este binecunoscut faptul ca performantele unei „iluminari” cu banda led tin mult de calitatea acesteia, de numarul de led-uri pe m liniar, de puterea acestora si de..modul de punere in opera. „Micutul” led disipa si el energie.

Pe romaneste, nu trebuie sa te astepti ca o banda led de 20-30 lei sa „tina” sau sa lumineze ca una de 200-300 lei sau mai mult. Mai mult, trebuie sa te impaci cu gandul ca la un moment dat din loc in loc anumite leduri nu se vor mai aprinde sau nu vor mai lumina ca la inceput.loox-hafele

Defectele de iluminare la o banda led de calitate indoielnica sunt mai suparatoare decat ale unui batran spot cu halogen si riscam ca mobilierul sa arate „inzorzonat” ca un pom de Craciun.

De aceea trebuie sa luam in calcul cateva elemente pentru o reusita sigura, mai ales ca satisfactiile sunt enorme atunci cand un mobilier, un ambient sunt corect iluminate.

In primul rand calitatea benzii led si a elementelor necesare: alimentator, cuple, etc. Apoi dimensionarea corecta a alimentatoarelor in raport cu consumatorii.

Banda led incapsulata – cea care se lipeste direct pe mobilier – pierde teren.Nu prea mai este modern si corect sa o tii la vedere. Ea trebuie montata si condusa prin „canale” ingropate sau aplicate care beneficiaza de dispersoare.

Era mobilerului pe care se vede lumina sub forma de sir punctiform a disparut. Oricum banda trebuie pozitionata astfel incat sa nu privesti direct led-ul, dar asta este o alta poveste.

IMG_2730Ce au facut producatorii de accesorii de mobilier?

Realizand cel mai bine nevoile de iluminare din mobila, dar si cele tehnice si de siguranta au creat linii speciale de produse care sa fie pe deplin satisfacatoare. Unul dintre ei este si Hafele cu LOOX. Mai exista si altii.

Gama LOOX nu este pe deplin expoatata deoarece ca si clienti si vanzatori ne limitam toti la cateva produse mai cunoscute si uzitate. Studiind „Marele Hafele” am constatat ca exista solutii care nu sunt cunoscute pietei.

Am mai constatat ca putina lume stie sa aleaga banda corespunzatoare impreuna cu canalul care trebuie astfel incat sa fie limitat efectul punctiform sau eliminat total.

Sunt „canale” de aluminiu care pot fi montate in exterior, cu difuzoare adecvate cu care putem construi lampi lineare cu diferite expuneri. Canalele beneficiaza de inchideri de capat sau suporti cu care se pot fixa. Au capace cu diferite rapoarte de difuzie, dar si cu expunere pe 180 grade!

Ce am facut noi pentru clienti:

 -am adus pe stoc o gama larga de benzi cu „canale” – corpuri de „lampa” inclusiv din Germania

– tinem pe stoc toate tipurile de tansformatoarele de 12vIMG_2729

– tinem cuple, senzori, divizoare, prelungitoare

– tinem elemente ajutatoare care se folosesc mai rar: capete, suport, cuple.

Si nu este tot. Vom expune modele de lucru reale ca sa puteti vedea produsele si conexiunile in functiune si sa le puteti testa.

Ne-am pregatit cu un prim set de informatii comerciale, dar si tehnice despre produse si ne-am amintit de marimile din fizica parcursa in scoala.

IMG_2155Vom continua cu notiuni despre iluminare si cu imbogatirea portofoliului de stoc cu lampi cu led-uri de tot felul (pentru mobilier).

Va asigur ca primii incantati de produse am fost noi pe masura ce le-am studiat.

Stim din statisticile furnizate de marii producatori de mobilier din Italia ca acelasi mobilier, iluminat, se vinde cu 30% mai mult decat cel fara lumini. O sa va ganditi probabil ca in mobila la comanda aceasta decizie de achizitie apartine clientului si ca adesea este un cost in plus care impiedica vanzarea. Dar daca este tocmai pe dos?

 Noi va stam la dispozitie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 

Post Navigation