Am scris atata vreme despre balamale si mecanisme de parca viata noastra ar depinde de ele. Am acordat atata atentie (si am facut-o din convingere) unor branduri de feronerie incat am irosit un timp pretios demn de o cauza mult, mult mai buna.

Am privit mult prea mult „dosul” unei usi sau al unui sertar incercand sa arat oamenilor niste beneficii reale insa mult, mult prea putin importante in raport cu alte aspecte ale vietii.

Peste tot in societatea noastra (nu numai la stat) apar si „cozi de topor” care au rostul lor: incercand sa iti dea in cap – te trezesc!

Si uite asa muncind mai bine de 17 ani pentru un asemenea brand mi-am dat seama ca lucrurile nu sunt atat de ideale cum credeam eu.

Cunostintele mele de fizica si electronica – capatate in multi ani de scoala, dublate de experienta personala pot ajuta mult mai mult oamenii in probleme mult mai importante ale vietii lor decat in a le expune frumos in scris avantajele unei balamale!

Am plecat de la balamale si mecanisme prin acordarea cu un design modern sa incerc sa conving interlocutorii ca pot trai mai bine! Si intr-o oarecare masura asa este.

Insa o mobila poate fi frumoasa, utila si sanatoasa avand in componenta materiale mai simple, mai putin pretentioase, mai ieftine.

Acum ceva vreme o tanara austriaca a venit la mine sa ma intrebe care sunt „trendurile” in piata noastra de mobilier. Avea de facut o lucrare de diploma. A plecat mai bulversata de cum a venit pentru ca eu i-am vorbit de „sanatatea locuirii” si ea (desi angajata unui asemenea brand) nu era pregatita pentru asa ceva.
Apropo, „cozile de topor”, sunt in general elemente eco. Pe langa ele apar si „coditele” care initial nu aveau nimic in comun cu primele insa apare ocazia..Poate isi gasesc si ele toporul…
Mobila nu mai poate fi rupta de contextul locuirii. Ori o locuire sanatoasa si baza ei- o locuinta sanatoasa trebuie sa fie dezideratul major. Din nefericire tema aceasta care este fundamentala este ignorata chiar de cel mai important pion: arhitectul. Ignoranta lui lasa treaza ignoranta si interesul materiale al furnizorilor de materiale.
Nu vreau sa mai intru in detalii cu privire la materiale: pe cat de cunoscute sunt problemele generate pe atat de ignorate sunt!
Nici nu mai vreau sa scriu cat de paguboase sunt campurile electromagnetice in exces in locurile in care traim. Ma voi stradui sa le arat celor pe care ii intereseaza cum sa isi faca o locuinta cat mai sigura sau cum pot sa incerce sa coabiteze cat mai sanatos cu campurile electromagnetice din jur!
Voi incheia mica mea prezentare rugandu-va sa cititi un articol bine scris de catre un cunoscator, dl Adrian Vornicu  http://protectie-electromagnetica.ro/manifestul-electrosmogului-8/

One Thought on “Cum traim? Cum locuim?

  1. Interesant articolul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Post Navigation