Am fost intrebat de ce nu mai scriu.

Nu mai am nici timp nici prea multe motive sa o fac. Putinul timp disponibil pe care il am prefer sa il canalizez in directia tinerei generatii si mai ales a copiilor pentru a invata sa traiasca (cat se poate de sanatos) in prezenta campurilor electromagnetice pe care le generam cu buna…Nestiinta!

Scriu totusi cateva randuri pentru ca situatia pare neverosimila…

Ne-am straduit in criza sa fim SIM si sa resuscitam Bife. Multe eforturi. Multa zbatere. Multa energie.

Bife-Sim 2018, copilul celor doua targuri, a aratat acum mai slab si mai pricajit decat parintii lor in criza. A venit criza deja…sau este mult mai bine decat atunci ? Companiile nu mai simt nevoia sa participe?

Si una si alta. Multi intrati deja in criza fortei de munca nu isi mai gasesc resurse de timp si de energie sa mearga la targ.

Romexpo, mutat in hale noi, nu a dezvoltatat nici el suficienta energie sa atraga. Ca intotdeauna vinde daca clientul vine sa cumpere. Acelasi format contemplativ lipsit de orice energie de vanzari nu are cum sa aduca clienti noi. Multi dintre cei vechi au renuntat din lipsa de rezultate. Targurile nu mai sunt ce au fost iar perioada de desfasurare se pare ca nu se mai potriveste deloc.

Nu am mai vazut din perioada SIM atitudine la un vanzator de… servcii de expozitii. Nu am primit un telefon, nu m-a vizitat nimeni.

Expozanti de materiale si accesorii extrem de putini .In afara Blum si Hettich (cu extrem de putine noutati) cateva suprafete decorative noi la Accesoria si in rest…mai nimic.

In materie de productie de mobilier mi-a atras atentia mobilierul Sipro si masa de stejar fabricata de Salice. Multa lume vine la targ sa vanda, putini fac mobilier de calitate.

Global Design, cu energia caracteristica poate sigur mult mai mult decat imbinarea dintre metalul nemtesc autentic si copia turceasca. Sigur la ei in showroom veti gasi argumente multiple sa comandati. Euphoria nu a debordat de energie, insa calitatea si forma sunt la ele acasa. Fac o mobila aparte care sta bine unei case cu pretentii.

Putina energie pentru un asemnea targ. Si mult wirless. Plin de retele (si nu inteleg de ce era nevoia de atatea) incat semnalele transmise au ramas in „cusca” – hala de metal obosind nefiresc vizitatorii.

Design, mult prea putin. Au fost cateva  lucruri frumoase, insa nu originale.

Targul trebuie reformulat.

Daca nu, companiile tinere si inovatoare trebuie sa isi gaseasca o manifestare altfel si altundeva.

Lumea se schimba mult mai repede iar multi raman in urma sau stau deoparte. Este lumea care curand va intra in era 5G, acel 5G care va schimba tot inclusiv sistemul nostru biologic .Si in aceste conditii, noi facem targuri ca la 1989?

Ce sa mai scriu? Poate despre cum sa coabitam cu 5G – este mult mai important – decat despre balamale, pal cu formaldehida sau design de imprumut…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 

Post Navigation