Mobilierul este unul dintre cele mai importante lucruri dintr-o casa care atrage atentia oaspetilor. Mobilierul devine un subiect de discutie si poate unul dintre cele mai importante. Mobilierul pe care il veti alege va reprezenta personalitatea dvs, gustul si chiar valorile.

Mai jos puteti gasi cateva trenduri ale anului 2014.

custom-made-chairs

1. Mobilierul la comanda

Mobilierul la comanda poate fi foarte scump, dar totodata poate fi accesibil pentru toata lumea. Personalizarea nu inseamna neaparat costuri foarte mari. Personalizarea este de obicei vazuta diferit, fiecare persoana putand sa isi exprime personalitatea prin intermediul mobilierului. In anul 2014 am vazut deja lucrul acesta si vom continua sa vedem o crestere a mobilierului la comanda.

2. Solutii inovatoare pentru locuintele de mici dimensiuni

In multe tari din intreaga lume exista un deficit de locuinte, in special in Marea Britanie. Pretul caselor din Marea Britanie va creste intr-o perioada scurta de timp ca urmare a acestui deficit combinat cu deficitul de teren unde se poate construi. Cladirile noi sunt din ce in ce mai mici si mai compacte. Casele compacte au nevoie de solutii. Alaturat puteti vedea idei inovatoare pentru folosirea acelor spatii care alta data erau nefolosite, spre exemplu folosirea spatiului de sub scari pentu depozitare.

inventive-small-home-solutions-950x748 (1)

 3. Mobilierul ecologic

Tipul de mobilier pe care il veti alege va reflecta de multe ori apropirerea dvs fata de natura si convingerile cu privire la modul de a crea un mediu viitor sustenabil.

Mobilierul de lemn va fi la moda oricand. Incercati sa alegeti produse care au fost create din lemn reciclat sau dintr-o sursa sustenabila pe care o cunoasteti ca fiind prietenoasa pentru mediul inconjurator.

environmentally-frienly-chair

4. Folosirea mobilierului de tip exterior in interior

Trendul actual ne propune aducerea mobilierului de terasa in propriul living. Incercati sa amenajati totul cu stil dar nu prea sofisticat astfel incat mobilierul de terasa sa nu para a fi folosit ca un inlocuitor temporar al mobilierului de living. Metalul, sticla, mobilierul din rachita sau lemn natural sunt cele mai populare optiuni.

Vedem din ce in ce mai multe tipuri de mobilier creat pentru exterior cu design de mobilier de interior iar expozitiile prezic ca acest trend va fi in crestere in anul 2014.

outdoor-wicker-furniture-indoors-950x633 (1)

5. Piele metalica

Adaugati un strop de stralucire in camerele dvs in anul 2014 cu materiale metalice cu stil.

In timp ce multe piese de mobilier pot completa amenajarea unei camere, prin utilizarea unor finisaje de aluminiu sau chiar aurii mobilierul va atrage atentia celui care va intra in camera.

Intr-o camera mobilata intr-un stil nu prea sofisticat, insa daca vom avea un scaun sau o canapea cu finisaje metalice aceasta piesa va aduce viata si vibratie incaperii respective si cu siguranta va crea impresie buna oaspetilor dvs.

metallic-leather-couch

6. Folosirea nuantelor deschise de lemn

Daca ati citit articole trecute cu privire la tendintele acestui an ati putut observa nuantele deschise de lemn care in anul 2014 sunt populare in toata casa. Vedem lemn durabil si de calitate precum stejarul. Cel mai bun lucru cu privire la aceasta tendinta este ca e dificil de a da gres, lemnul deschis fiind foarte natual si poate fi folosit in orice tip de mobilier.

7. Mobilierul multifunctional

In anul 2014 trendul in mobilier este cel al mobilierului multifunctional. Este o masuta de cafea, raft de depozitare sau un scaun? De fapt le inglobeaza pe toate trei si desi designul acestui tip de mobilier nu poate fi pe gustul tuturor este foarte practic intr-un design modern si minimalist.
Alte tipuri de mobilier multifunctional includ paturi care se transforma in birouri sau scaune care ascund sertare diverse. Pentru o casa mica acest tip de mobilier trebuie luat in considerare cu siguranta.

multi-functional-chair-950x631

8. Pliurile

Aceasta tendinta s-a putut observa la sfarsitul anului 2013 si inceputul anului 2014 mai mult decat in alti ani la targurile din domeniu. Pliurile sunt utilizate atat pe canapele cat si pe perdele arata elegant si clasic.

couch-pleats

9. Mobilier tehnologizat

Pentru multi oameni, smartphone-urile au devenit dispozitive indispensabile, si daca este un lucru bun sau nu ii lasam pe altii sa dezbata acest lucru. Un lucru este sigur, mobilierul urmeaza acest trend al tehnologizarii. Astfel, mobilierul va ingloba aceasta tehnologie.

technological-950x631

10. Mobilierul Vintage

Mobilierul vintage este un trend care continua sa fie popular si care readuce mobila veche la viata. De cele mai multe ori, mobilierul vintage ne arata cat de bine si cat de durabil este mobilierul vechi in comparatie cu cel modern.

O masa vintage sau un corp de biblioteca va aduce casei o mobilare unica.

vintage-living-room

11. Folosirea unor obiecte de mobilier impunatoare  

Ce poate fi mai placut atunci cand iei masa cu prietenii sau familia cand vine vorba de mobilier? Cu siguranta vorbim despre masa impunatoare de lemn in culori deschise care contrasteaza cu scaunele albe, care creeaza un ambient placut, cu stil si care arata musafirilor importanta finisajelor naturale.

statement-dining-table-950x535

12.  Folosirea pielii si a blanurilor pe diverse obicte de mobilier

cultured-living-room

hair-on-hide

Sursa: www.freshome.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Post Navigation