Mobilier-Theta1Sa fie Theta exceptia romaneasca care confirma regula?

Nu cu multi ani in urma doi antrprenori necunoscuti ne-au trecut pragul. Venise criza si nu multi erau aceia care lasau joburi bune pentru o companie a lor.

Intalnirea mi s-a povestit, nu am fost de fata.

Nu au venit sa vada, nu au venit sa prospecteze, au venit direct sa negocieze. De la prima intalnire. Amandoi o facuseara cu succes in cursul activitatilor precedente insa pentru noi la acea data firma lor nu spunea mare lucru. O firma din Ploiesti, noua, care avea destul de multe pretentii pentru niste incepatori.

Patriotismul local al prahovenilor este recunoscut. Poti sa o „intorci ca la Ploiesti” dupa ce ti-ai facut Republica sau Falanster. Nu puteam sa nu incerc macar sa lucrez cu cei doi! Iar ei nu venisera la intamplare, cautau un furnizor tehnic, serios, determinat.Mobilier-Theta2

Criza care tocmai incepuse a fost un bun catalizator de business. Bine antrenati din postura de angajati (mereu spun ca o conditie esentiala pentru a fi un bun manager este sa fi fost un bun executant) au pus caramida cu caramida la o constructie mai mult nemteasca decat romaneasca. Firma a crescut si s-a organizat destul de rapid (dar nu usor).

Cei doi, un Economist si un Vanzator, au creat o Echipa. Seriozitatea, profesionalismul si determinarea lor au atras alaturi alti coechipieri valorosi. Astfel Theta a devenit curand o echipa de un alt nivel, o echipa de alta Liga, probabil Bundesliga.

Niciodata in acesti ultimi sase ani nu am auzit vreo vorba nelalocul ei despre compania lor.

Theta are multe competente. Sunt buni proiectanti, dar si buni executanti. Pot fi atenti si seriosi la o lucrare mica, dar pot face managementul si logistica proiectelor mari, de anvergura. Stiu sa lucreze afara, in tari pretentioase si acest lucru nu pot multe companii sa o faca. Sau o fac o data, de doua ori si gata.

Mobilier-Theta3De ce mi-a venit brusc ideea sa scriu despre ei? (si sigur nu fac nici un fel „Laudatio” pentru ca sunt duri la negocieri, pe romaneste se spune chiar mai urat!)

Poate e greu de crezut insa din…entuziasm si bucurie. Nu ai cum sa nu te bucuri cand un roman de-al tau, un client de-al tau, un colaborator de-al tau sau de ce nu un prahovean de-al tau reuseste atat de bine. Si are o evolutie de Liga intai. Priviti pagina lor de facebook sau site-ul lor – nu uitati ca au sase-sapte ani de activitate si imi veti da dreptate.

Lucruri frumoase mai fac si altii. Insa ei fac lucruri frumoase cu un management adevarat. Compania creste, nu face compromisuri, este sanatoasa si…isi onoreaza platile la vreme. Este un model de urmat pentru antreprenori mai mari sau mai mici. Si nu pot fi suspectati ca „i-a ajutat sau sustinut cineva”.

De ce ei pot? De ce isi pot permite sa-si respecte munca nefacand compromisuri si vanzand la preturi corecte?

Poate pentru ca „se vand pe ei insisi”, nu-i asa Domnule Vanzator? Sau poate ca au stiut sa creeze o echipa, nu-i asa Domnule Manager?Mobilier-Theta4

Se poate si in Romania. Greu, dar nu imposibil. Insa trebuie sa cerem mereu de la noi pentru ca de la altii nu se poate. Poti incepe si fara multi bani daca esti bun, relational, uman.

Cresti daca esti corect in societate cu toata lumea. Si cu cei mai mari, dar si cu cei mai mici. Cresti daca iti indrepti privirea catre semenii tai. Cresti daca ai minte, dar si pe Dumnezeu alaturi.

Priviti la Theta si tineti drumul catre Bundesliga.

                    Mobilier-Theta5

Mobilier-Theta6

Amenajare-Theta

Amenajare-Theta2

Mobilier-Theta4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Post Navigation