Ultimele tendinte in utilizarea aluminiului in designul de mobila si amenajari interioare indica folosirea lui cu alte tipuri de finisaje si anume renuntarea la culoarea aluminiu mat eloxat si trecerea la periatul lucios, periat inox si de ce nu la diferite nuante de vopsit RAL.

Intr-adevar se ajunsese la un exces de folosire a produsului in varianta lui obisnuita. Nu putem insa ignora calitatile practice, functionale in diferite zone ale mobilierului.

Se tinde nu numai spre variatii in privinta finisajelor, dar si spre aplicatii practice noi care inseamna folosirea unor noi tipuri de profile.

Spre exemplu in designul modern, in zonele unde nu dorim deloc manere iar usile sunt din mdf vopsit luciu inalt solutia o dau profilele de aluminiu fixate pe corpuri orizontal, in  spatele usilor (fetelor de sertar) la interfata cu blatul sau intre ele astfel incat usa sa poata fi trasa cu mana din spate fara sa fie nevoie de maner! Se  realizeaza astfel o linie continua orizontala pe toata mobila care insa nu mai este in prim plan ci in spatele usilor mascand zona care asigura introducerea mainii pentru  tragerea usilor.

Profilele sunt pe stoc: http://www.gelutrade.com/catalog/profile-aluminiu-mobila-pentru-manere-c-84/.

O alta tendinta reiesita chiar acum la EUROCUCINA este folosirea ramei de aluminiu doar ca suport pentru fata de usa. Aluminiu este doar structura, nu mai este in prim plan!

Dar sa facem o trecere in revista a aplicatiilor clasice: profilele de aluminiu precum SAS 6111, SAS 6113, SAS 6114, SAS 6119A, SAS 6119B, SAS 6119C se folosesc orizontal pentru manere de sertare, iar profilele SAS 6116, SAS 6120, SAS 6123 se folosesc vertical pentru rigidizarea (si tragerea) usilor mari http://www.gelutrade.com/catalog/profile-aluminiu-mobila-pentru-manere-c-84/. La fel si suratele lor din Gama Economic Functional http://www.gelutrade.com/catalog/profile-aluminiu-pentru-mobilier-c-363/.

Diferentele de pret sunt determinate de:

– grosimea, rigiditatea profilelelor

– gradul de finisare, eloxarea lor

– tratament impotriva grasimii de pe maini

– rigoarea executiei

Daca bugetul mai redus va face sa renuntati la criteriile estetice in favoarea profilelor ieftine pentru rigiditatate, protectie la incovoiere, calitatea in timp a unei aplicatii, cumpaniti bine inainte. In cazul profilelor verticale unde se doreste pastrarea rigiditatii palului la inaltimi de peste 2 m alegeti profile cu structuri inchise, groase in carne pentru ca pe celalalte le deformeaza materialul!

Calitatea profilelor de aluminiu (grosime, rigidiatate) este foarte importanta in cazul in care ele compun rama usilor glisante de dimensiuni mari. In cazul nostru sistemele TERNO SCOREVOLI au proiectat aluminiul pentru a face fata celor mai pretentioase solicitari, ele permitand realizarea celor mai mari dimensiuni de usi glisante din piata.

Aluminiul se foloseste si pentru o gama larga de picioare pentru mobilier, console de bar, elemente ornamentale, cadre pentru birouri, despartiri de spatii, etc.

In cazul ramelor pentru usi de sticla pentru care noi comercializam profilele http://www.gelutrade.com/catalog/profile-aluminiu-mobilier-c-136/, foarte importante sunt elementele de asamblare si in cazul usilor de dimensiuni mai mari gradul de rigiditate.

Comercializam deja profile pentru rame, finisaj periat lucios sau vopsit in diverse culori. Livram profile la bara, dar si usi (rame) executate la comanda.

Din profile cu diverse sectiuni executam la comanda cadre pentru mese peste care putem adauga un blat din mdf infoliat, lemn, hpl, etc! O solutie practica pentru orice client!

Nu in ultimul rand vindem profile pentru polite luminoase sau polite luminoase executate la comanda.

De fapt gasim solutii pentru orice aplicatie de interior care necesita materiale sau structuri din aluminiu. Daca nu va descurcati incercati si la noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Post Navigation