Preturi mdf lucios sau mdf infoliat, preturi bune, preturi mici….Pret, pret si mai putin calitatea luciului, calitatea produsului. Cum ar trebui sa alegem suprafata lucioasa adecvata aplicatiei nostre?

Care sunt problemele ridicate de suprafata lucioasa? Este greu de intretinut? Ce ar trebui sa stim la achizitie?

Toate suprafetele lucioase de calitate sunt extrem de usor de intretinut cu materiale obisnuite. Zgarieturile accidentale se vad ceva mai mult decat pe alte suprafete, dar daca alegam un produs de calitate, efectul este redus sau se pot repara mai usor.

Mdf lucios – preturile in Romania pentru acest produs se situeaza undeva in jurul a 100 eur/mp +tva pentru produsul de calitate ridicata, ajungand chiar pe la 60 eur/mp +tva pentru un produs fara pretentii, acceptabil vizual. O bucatarie normala are intre 3.5 si 5mp de usi (fete de sertare). Puteti „economisi” maximum 200 euro la e o bucatarie de 2ooo sau mai mult riscand insa partea cea mai vizibila, cea mai frumoasa si care ar trebui sa va bucure cel mai tare! Merita?
Ce trebuie sa stim la mdf-ul vopsit lucios? In primul rand, calitatea vopsirii se poate aprecia intr-o oarecare masura vizual, dar nu in totalitate. Sunt lucruri are se vad, altele care trebuie garantate de producator.  Ce vedem?
– In primul rand, gradul de luciu – privim perpendicular pe o usa in care se reflecta o lampa aprinsa – daca in reflexia de pe usa conturul lampii este perfect, luciul este bun. Daca contururile sunt prost definite, incetosate uneori, chiar daca vopseaua arata impecabil, luciul nu este mare, deci nu este ce trebuie!
-In alt doilea rand, putem aprecia clar imperfeciunile: incluziuni de praf sau par, cratere minuscule, canturi scurse.
Ce nu putem sa stim :
-calitatea mdf -ului folosit
-calitatea vopselelor
-corectitudinea operatiilor de pregatire si a celei de vopsire (unii sar peste operatii). La noi vin posesori de mobilier care ne arata suprafete „impuscate” ca cele de la masini!
Ce trebuie sa ne mai intereseze: -repetabilitatea culorii (daca mai vreau ceva la culoare peste un an sau mi se strica ceva, primesc fix aceeasi nuanta?)
Pentru producatorul de mobilier este important faptul ca pretul este acelasi pentru orice culoare RAL, dar si NCS, ca poate primi reduceri importante in functie de calitate, ca poate cere orice dimensiune si ca termenele sunt respectate. Mai mult, poate cere ca produsul sa ii fie protejat pana la montajul la client!
Atentie pentru toata lumea: partea „nevazuta”se manifesta in timp si in primul rand la canturi. Acolo densitatea placii suport este diferita si suprafata este mai rugoasa. Daca cantul nu este tratat profesionist aici apar fisuri!
Nu va speriati de termene: cel mai bun produs este obtinut prin uscare naturala!
Pentru calitate, dar si pentru cromatica, mdf-ul vopsit este varianta cea mai buna pentru o suprafata lucioasa cu aplicatie casnica!
Luciul cel mai mare, dar si suprafata cea mai rezistenta mecanic sunt date de panoul Dialux, insa gama cromatica este mult restransa.
Mdf infoliat lucios are un raport calitate/pret foarte bun.
Cel mai economic, dar si cel mai rezistent in timp este hpl-ul care este indicat in zonele de uzura, dar si in zona casnica.
Gratie noului adeziv, lipirea se face mult mai bine si suprafata se apropie mult de cea vopsita.
Idealul in luciu este sticla. Ea este si referinta. In acest moment, putem vopsi sticla foarte bine. Suprafata lemnoasa care are luciul cel mai apropiat de al sticlei este Dialux-ul.
Pentru mdf vopsit avem o oferta pana la sfarsitul anului pe care o gasiti in pagina de PROMOTII.

9 Thoughts on “Mdf vopsit lucios sau mdf infoliat lucios, Hpl lucios, Dialux, sau sticla. Ce ar trebui sa alegem? Gelu Trading Company vi le ofera pe toate – de calitate!

 1. iofcea on 17 iulie 2012 at 10:59 said:

  va rog preturi pentru fronturi de usi si sertare

 2. Giurgea Florin on 30 iulie 2012 at 12:09 said:

  Va rog sa imi comunicati daca aveti pe stoc MDF lucios alb,roz inchis ,roz deschis pret .Solicitam oferta de pret pentru culorile pe care le aveti Suntem producatori si ne intereseaza inclusiv transportul.O zi buna Giurgea Florin Buzau

 3. Buna ziua.
  As dori sa stiu cum trebuie finisat cantul pieselor de mdf, inainte de vopsire.
  Este foarte poros si greu de acoperit.
  Va multumesc.

 4. tatiana on 27 octombrie 2012 at 14:16 said:

  Buna ziua

  Vreau sa fac o mobila de bucatarie as vrea sa stiu care mdf este mai bun cel infoliat sau cel vopsit. Va multumesc.

 5. Buna seara,
  Imi cer scuze pentru intarziere.
  Nu este unul mai bun decat celalalt ci depinde de ceea ce dorim sa realizam.
  Daca vrem o suprafata lucioasa cat mai aproape de sticla,alegem mdf vopsit.Daca dorim culoarea „inimii noastre” adica orice culoare preferam din cateva mii de nunate alegem mdf vopsit!
  Infolierea este mai ieftina si se preteaza mai ales pentru usi in rama,clasice sau antichizae.Gama de culori si finisaje este totusi limitata la cateva zeci de modele.
  Ambele suprafete au nevoie de un anume fel de intretinere si intrebuintare.
  Va invitam la noi in magazin unde avem expuse ambele variante

 6. matei on 23 ianuarie 2013 at 8:42 said:

  buna ziua,
  Va rog sa imi comunicati daca puteti sa imi livrati fronturi de usi si sertare roz lucios si in cit timp de la lansarea comenzii.
  va rog sa imi comunicati care este pretul pe mp
  multumesc
  cu stima
  florina matei

 7. Buna seara,
  va rog sa imi spuneti si mie cat costa aproximativ 5m2 de mdf burgund/bordo MAT (usile si fetele de sertar al unei bucatarii).
  daca se poate si o lista de preturi pentru clienti deoarece execut mobila la comanda si am cerinte pe mdf vopsit!
  Va multumesc anticipat.

 8. laurentiu vrabie on 1 octombrie 2013 at 16:46 said:

  buna ziua
  am facut o mobila de bucatarie si as dorii sa fac usile din ceva deosebit -lucios si de culoare albastru.

  daca va dau dimensiunile, puteti sa imi realizatifronturi de usi?

  cu stiima

  0727831727 urgent doresc

 9. Buna ziua,
  Ce culoare este mdf-ul de mai sus?cel combinat cu portocaliu?
  Multumesc
  Ana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Post Navigation