Amenajari cu HPL, mobilier cu HPL, pereti placati cu HPL Compact si alte aplicatii diverse au fost prezentate in standul nostru de la SIM 2011.

HPL – Design si forma, HPL Compact –Design in medii pretentioase, au fost cele doua sloganuri sub care a fost prezentat materialul la aceasta manifestare.

Lectorul Scolii de HPL,  Andrei Boian, a realizat cateva lucrari pentru SIM care au fost remarcate de catre toti vizitatorii.

Pentru delimitarea diferitelor zone de prezentare, dar si pentru iluminarea standului a fost nevoie de realizarea a doua volume – pereti, de dimensiuni 2,75 * 2,75 *0,6 m. Aceste corpuri de dimensiuni mari nu puteau sa fie opace pentru ca intreg standul avea nevoie de respiratie si de aceea cea mai mare parte a volumului lor a fost degajat cu forma unor curbe mari.

Structura acestor pereti a fost realizata din doua suprafete paralele din PAL decupate in care au fost legate intre ele prin elemente repetitive tot din pal (asa numitele “coaste”). Suprafetele plane au fost placate cu pal subtire. Atat pe zona plana, cat si pe zona curba de interior a fost lipit HPL lucios de 0,9 mm si lipit cu adezivul sub presiune comercializat de noi.

Andrei Boian a conceput aceste corpuri din doua parti distincte care au trebuit a fi imbinate pe verticala la fata locului. Datorita pardoselii denivelate, dar si caracterului de unicat al lucrarii imbinarea nu s-a facut perfect. De aceea, dupa montajul primului corp el a hotarat ca cel de-al doilea sa fie montat in stand ca structura asezata si prelucrata pana la perfectiune, iar folia de HPL de final sa fie aplicata local, pentru ca imbinarile sa iasa bine. Acest lucru nu s-ar fi putut realiza folosind un adeziv clasic sau efectul nu ar fi fost cel dorit. Adezivul sub presiune, in butelie care se aplica uniform si precis cu pistolul aferent si care este adecvat pentru lipirea suprafetelor lucioase, dar si priceperea in montaj si prelucrare a tanarului Boian au dus la o reusita unanim recunoscuta. In standul nostru a existat un panou expozitor pe care s-a facut o lipire de HPL lucios, negru, cu adeziv de tip prenandez, presat in presa. De departe, lucrarea manuala a tanarului Boian a iesit mult mai buna prin folosirea adevizului sub presiune. Panoul negru presat, lipit cu prenandez a trebuit acoperit cu diferite elemente de expunere, text, pentru ca avea zone care reflectau lumina neuniform.

Am vrut in acelasi timp sa aratam ca mixul creat prin folosirea unui HPL de calitate ridicata cum este cel fabricat de Abet Laminati, a unui adeziv potrivit, mai ales pentru lucrari la fata locului si priceperea producatorului in a confectiona structuri adecvate, poate duce la realizari deosebite in spatii mari: expozitii, spatii comerciale, zone publice, etc cu maximum de eficienta.

Intr-un articol viitor vom vorbi si despre celalalte realizari din HPL de la SIM 2011.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Post Navigation