Folii HPL de 0.9 mm grosime lipite pe structuri au dat nastere la obiecte de mobilier cu valoare adaugata si au fost prezentate la targul de mobila.

Daca lipirea produsului nu mai este o problema prin folosirea noilor tipuri de adezivi, „ingineria” ramane constructia unor structuri adecvate din punct de vedere al rezistentei si stabilitatii in timp, dar si al designului.
Cand te poti juca cu grosimile si cu curburile iti multiplici optiunile si poti satisface multe gusturi. Insa poti avea repede probleme cu proportiile.

La fel de atent trebuie sa fii cu structura pe care o imbraci in HPL mai ales atunci cand ai de a face cu dimensiuni mari, curbe stranse sau decupaje in suprafata de baza. O structura prost gandita poate duce la probleme cu suprafata decorativa, folia de hpl nefiind indestructibila. Unde apar mai precis problemele?

Daca suprafata suport nu este stabila in timp (se deformeaza, se dilata, se incovoiaza, etc ) folia de hpl poate crapa. Se mai greseste si la zonele curbe din economie sau din necunoastere. Acolo  folia hpl nu se lipeste intim de suport si lasa loc tensiunilor nedorite.
Se foloseste adesea mdf riflat si nu este de cea mai buna calitate desi este cumparat de la…”pomul laudat”. Va puteti executa pe circular riflarea din placa de mdf de calitate buna care acum se gaseste.

Trebuie sa mai fac o precizare inainte de a prezenta produsele expuse la targ. Hpl folie se fabrica in sute de finisaje. Nu se tine pe stoc decat in cateva zeci de finisaje, restul se executa la termen. Nici nu se poate tine nelipit mai mult de aprox 2 ani, devine casant. De aceea aveti probleme suplimentare cumparand de la anumiti furnizori care fie nu vand, fie au vrut a fi grozavi si tin multa marfa care devine neconforma!

La targ am expus o receptie, o masuta si cateva cuburi ca obiecte acoperite cu hpl. Am vrut sa aducem mai multe dar nu am avut spatiu. La fel de bine ati putut vedea aplicatia spectaculoasa prezentata de firma Theta in standul sau – bucataria cu multe elemente curbe.

Receptia noastra a fost una veche folosita la un targ de acum cativa ani. Atunci a fost placata cu hpl Abet Laminati Wenge care acum nu se mai potrivea cu designul. Propunerea de a o folosi si de a castiga timp a fost a lui Andrei Boian care a stiut ca adezivul este suficient de bun incat sa lipeasca o alta suprafata, alb lucios peste hpl-ul vechi,wenge. Am lipit hpl alb lucios peste hpl vechi si a iesit impecabil.

Masuta a folosit depotriva hpl negru lucios si furnir care a fost lacuit iar cuburile au urmarit sa puna in evidenta imbinarile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Post Navigation