In fiecare an, Institutul Pantone, autoritatea mondiala in domeniul culorilor, desemneaza trend-ul in materie de culori pentru design-ul interior, moda, cosmetice si design grafic.

Daca anul acesta, culoarea desemnata Honeysuckle, un roz rosiatic energic, a fost prezenta tot mai des in obiectele de vestimentatie, dar si in design-ul interior, culoarea aleasa pentru anul viitor este Tangerine tango, o culoare vibranta, ce va fi prezenta in paletele de culori din 2012.  Este o culoare „datatoare de speranta, optimista si, de asemenea, are rafinament”.

Procesul de selectie al culorii anului este foarte complex, iar decizia se ia dupa un timp indelungat de cercetare. Expertii Pantone studiaza diverse domenii si observa influentele din toate industriile: industria de divertisment si filmele care sunt in productie, colectii de arta, destinatii de calatorie populare, noi artisti in voga si alte conditii socio-economice. Influentele pot deriva de asemenea din tehnologie, disponibilitatea de noi texturi, chiar si evenimente sportive viitoare care capteaza atentia la nivel mondial.

„Tangerine tango” este un portocaliu-rosiatic electric, cald si energizant. Este o culoare sofisticata, dar in acelasi timp dramatica si seducatoare. Amintind de culoarea radianta a unui apus, tangerine tango combina vivacitatea rosului cu caldura galbenului, formand o nuanta care emana energie si caldura.

Combinata cu alte culori neutre poate fi foarte linistitoare, in timp ce combinata cu culori vibrante poate avea un impact deosebit!

La fel ca si in moda, in design-ul interior, un nou an aduce schimbari majore privind tendintele si cromatica. Tangerine tango este culoarea potrivita pentru mobila de bucatarie si locul de luat masa. Energizati spatiile interior cu diverse decoratiuni, perne, cuverturi de pat!

Sursa: CasaSugar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Post Navigation