Institutul Pantone a ales culoarea anului 2013 – Emerald  17-5641 – un verde smarald, luxuriant, plin de viata si radiant.

Daca culoarea anului 2012 a fost Tangerine Tango, un portocaliu rosiatic plin de energie, energia de care aveam nevoie pentru a ne incarca puterile si a merge mai departe, Emerald este verdele viu ce sporeste sentimentul nostru de bine adaugand o nota de echilibrulu si armonie.

Emerald este adesea asociat cu pietre stralucitoare, pretioase. Inca din antichitate aceasta nunata luminoasa, a fost culoarea frumusetii si a unei noi vieti in multe culturi si religii. Este de asemenea o culoare ce semnifica cresterea, reinnoirea si prosperiatea – nici o alta culoare nu transmite regenerare mai mult ca verdele.

Precum spune si Directorul Institutului Pantone – „verdele este culoarea cea mai abundenta in natura – ochiul uman vede verde mai mult ca orice alta culoare”.

Verdele smarald aduce stralucire si fascinatie. Semnifica reinnorie si intinerire lucru ce este foarte important in lumea complexa de astazi. Se transmite cu usurinta atat in moda, cat si  in amenajarile interioare.

Aceasta nuanta – bijuterie va adauga o pata de culoare si va crea o atmosfera luxurianta fie ea in living, camera de studiu dormitor sau bucatarie.

 

Sursa:  www.pantone.com

www.dexigner.com

One Thought on “Culoarea anului 2013 – Emerald

  1. Am scris amandoi despre subiecte similare. Detin blogul http://www.stejarmasiv.ro, unde promovez lemnul, sub toate formele sale. M-ar bucura deschiderea pentru o colaborare online.
    Astept vesti din partea dvs.
    Calin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Post Navigation