Mobilierul pentru copii este conceput conform cu varsta acestora. Este poate mobilierul cu cea mai scurta durata de viata deoarece copilul creste si se schimba si nevoile lui.

Dupa ce a coborat din patut lucrurile se schimba radical si mamicile stiu bine lucrul acesta. Stiu si proiectantii buni de mobilier si au grija la proiectare.

In linii mari trebuie sa tinem cont de urmatoarele:

– mobila trebuie sa fie executata din materiale care pot influenta cat mai putin copilul. Dupa lemnul natur si tratat cu ceara care ar fi cel mai natural, paradoxal pal-ul melaminat este cel mai sigur.

– mobilierul nu contine elemnete de sticla – pentru transparenta se poate folosi plexiglass-ul

 – pe cat posibil se lucreaza cu muchii cat mai „dulci”

 – mobilierul nu cuprinde piese mari

 – politele sunt fixe pentru a nu se desprinde

 – este indicat ca usile sa poata fi incuiate

Alegerea manerului (butonului) pentru aceasta mobila este destul de importanta. Sigur ca acum avem la dispozitie o gama larga de produse tematice (animalute, insecte, masinute si diverse obiecte in miniatura) care pot face mobilierul mai sugestiv, mai atragator si mai conform cu tema aleasa. Pentru copilul cu varsta mica butonul trebuie sa fie non contondent, sa nu aiba muchii de care sa se loveasca si chiar sa se poata deforma daca este cazul…

Cand copilul creste butonul poate lua forme rigide, metale chiar iar dupa zece ani poate fi folosit si manerul normal.

Este recomandat ca butonul (manerul) sa fie de calitate. Nu ne permitem aici manere de provenienta indoielnica care se pot rupe, descuama, etc.

Mobilierul pentru copii este in general un mobilier simplu si care nu trebuie sa coste fabulos. Nu are usi sau sertare multe, adica in general se evita „tragerile”. De aceea nu are nevoie de un numar mare de butoni. Designul sau este influentat de un buton de calitate.

One Thought on “ Manere mobila pentru copii – cum alegem? Mobila pentru copii – cum o realizam?

  1. Marile mâini! Foarte creativ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Post Navigation