Utilizarea usilor din mdf infoliat – probleme care pot sa apara in exploatare.
Fronturile din mdf infoliat sunt din ce in ce mai utilizate si in tara noastra. In strainatate se utilizeaza de multi ani ca solutie practica si versatila.
Din fericire avem doi producatori locali specializati care dau un serviciu destul de bun. Mai ales unul dintre ei.
Si totusi probleme pot sa apara in timp , in utilizare.
Procesul tehnologic nu este asa de simplu cum pare si nu atat de exact ca la alte operatii din industria de mobilei.
Conteaza calitatea foliei, grosimea acesteia, calitatea suportului de mdf. Apoi adezivul, temperatura de lipire, conditiile de lucru.
Procentul de „bug-uri” este mai mic si decat in electronica. Putine la numar sunt situatiile cu probleme dar sunt stanjenitoare.
Unde pot sa apara probleme?
In primul rand la fronturile superioare, stanga dreapta hotei, in partea de jos. Fie clientul are o hota prea mica (aici este indicat sa folosim hote mai late de 60 cm) sau cel mai adesea nu o porneste! Oala inalta pe foc degaja aburii de fierbere care mai au cca 30-40 cm pana la corp pe care ajung la o temperatura comparabila cu cea la care s-a facut lipirea.
In aceasta situatie sunt sanse mari ca folia sa se stranga, sa „se creponeze” sau dupa situatii repetate sa se dezlipeasca.
Acelasi lucru se mai poate intampla in vecinatatea unui aragaz care nu se inchide bine sau este prost ventilat.
O parte dintre producatori isi iau masuri din proiectare si executie ca sa nu existe probleme. Altora li se pare ca afecteaza designul conceput de ei si risca.
Masurile sunt simple si vi le pot reaminti oricand consultantii nostri de vanzari.
Se intampla totusi ca dupa perioade mai lungi de timp sa se desprinda folia, cu precadere la fronturile lucioase. Se stie ca lipirea foliei lucioase se face cu adeziv putin care este pulverizat pe directia cantului. Adezivul in cantitate mare ar da efectul de coaja de portocala.
Va inchipuiti ca profesionisti ce se intampla daca duza de pulverizare este putin infundata? Daca nu ajunge adeziv suficient?
Tot ca profesionisti stim ca aceste lucruri sunt posibile,toata lumea face eforturi sa le minimizeze.
In aceste situatii Solutia este inlocuirea frontului sau a fronturilor daca s-a produs decolorarea.
Situatiile de acest gen sunt rare insa apar intr-o proportie de 0,5 la mie.
Trebuie sa stiti ca tehnologia are limitele ei. Nu veti obtine un front lucios infoliat la standardele unuia vopsit. Dupa cum, puteati accesa fronturi profilate acoperite cu folii care arata aproape identic cu fronturile din lemn. Sunt acum folii structurate care imita furnirul adanc.
Orice front ca si orice suprafata din mobila trebuie intretinuta intr-un anume fel.Si piatra blaturilor se pateaza dupa cum si cantul de pe usa din pal se poatea dezlipi de la caldura.
Important este ca problemele sa se poata rezolva clar, eficient si in termene definite asfel incat nimeni sa nu fie nemultumit.
Daca s-a dezlipit folia si chiar s-a rupt unde pot fi reparate usile de la mobila de bucatarie?
care fronturi ni-le recomandati va multumim ne vedem la bife /
Ce adeziv putem folosi pentru relipirea foliei si de unde ni-l putem procura?
Buna… ce solutii de reconditionare exista pentru elementele cu folie dezlipita si chiar crapata? Ma intereseaza daca exista o solutie temporara destul de buna.
As vrea sa stiu daca se poate aplica vopsea peste folia fronturilor de la mobila de bucatarie care sunt din mdf infoliat. Mobila este de la Neoset si as dori sa – i schimb culoarea in ideea de nu schimba aceste fronturi de tot cu altele noi pentru ca sunt foarte scumpe. Cu stima Magdalena Anghel
buna ziua,
cum pot repara pelicula de pe mdf. pelicula alba
Buna ziua, unde pot inlocui/ reinfolia fronturile de mdf de pe o mobila de bucatarie?