laminate-flex-pentru-usiConstructia usilor de interior a capatat o noua directie prin folosirea laminatelor ca suprafata decorativa.

Avantaje:

– suprafata decorativa este mare (nuante si structuri)

– usa este foarte rezistenta, recomandata pentru spatiul public si specializat

– este usor de construit si nu i se mai aplica operatii de finisare (hpl-ul este o suprafata finisata inainte de aplicare)

Producatorii de hpl ofera formate adaptate acestui tip de produs pentru a optimiza costurile, asa numitele: „dimensiuni pentru usi”.

Lucrul cu Egger mai aduce un beneficiu: finisajele Egger sunt identice cu cele ale pal-ului melaminat. Usa va avea aceeasi culoare si structura cu mobila sau cu parchetul.

Sunt finisaje cu structuri care aduc perfect cu furnirul. Usa va avea atat caldura si naturaletea lemnului cat si rezistenta specifica hpl-ului.laminate-flex-pentru-usi=

Lucrul cu hpl (suprafata rezistenta – usor de lipit) permite realizarea unor captuseli la fata locului. Se stie ca o captuseala groasa incarca mult pretul usii. Hpl-ul este o solutie mai buna financiar decat furnirul.

Totusi o firma fara utilaje nu poate realiza decat tocuri si pervaze rectangulare.

Pentru producatorii de serie care au utilaje de aplicat laminatul pe profile curbate, Egger ofera laminatul Flex  – subtire, flexibil.

laminate-egger-usi-flexAm vazut cateva lucrari in care producatori mici au avut curajul si priceperea sa ia si comanda de usi. In unul din cazuri o familie tanara avea copii mici iar usile erau adesea lovite cu diferite „vehicule” sau trantite, dar si atinse cu mainile murdare sau „scrise”. Usile au rezistat si arata perfect! Mai adaug ca interiorul este foarte reusit si datorita posibilitatii de a „migra” finisajul pe mai multe suprafete.

Egger realizeaza 3 dimensiuni pentru usi: 2150x800x0,8mm ,2150x120x0,8mm si 2350x1310x0,8 mm. Placa laminata standard are 2800x1310x0,8mm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Post Navigation