Voi pleca de la discutia cu Dl Dan Nae, antreprenorul Global Design care ca intotdeauna isi gaseste timp pentru vizitatori pentru discutii placute, utile si incarcate de judecati de valoare. Sederea in standul lor a fost o placere ca intotdeauna. De aceea imi voi permite ca despre acest targ sa vorbesc mai mult prin prisma oamenilor care au reprezentat companiile pentru ca ei dau in primul rand valoarea adevarata, perena a unei firme. Produsele sunt mai bune sau mai rele, sunt bune astazi si mor maine. Produsele se copiaza, se fura uneori insa oamenii nu.

                                 global-design-mobila-expo-2016

Dl Dan Nae mi-a povestit ca prima editie a  Mobila Expo a fost un succes pentru firma lui. Acum discutand la zi despre cei care au vrut sa vina si nu au facut pasul pentru ca nu le merge bine, pentru ca nu au buget, etc, Dan a concluzionat printr-o intrebare „Dar fac ceva pentru asta?”

Asa este. Targul este un instrument de marketing, dar si de relationare. La targ mergi pentru clienti, dar si sa te intalnesti cu colaboratori, furnizori. La targ mergi sa te si vezi cu concurenta si sa poti discuta decent si civilizat. Este un exercitiu util pentru orice companie si nu poate fi apreciat exclusiv prin costuri.

Lucrul acesta l-au gandit probabil si sotii Stoica (compania Real Design) care si-au luat inima in dinti, s-au inscris in ACRM si au venit la targ. Fara „programare” si cu multa determinare. Domnul Stoica (un brand in sine – l-am vazut deunazi cat de vanat este de familiile tinere pentru sfaturi despre mobilier si amenajari) a lasat retinerile deoparte si a actionat. Sunt convins ca nu o sa ii para rau pentru ca va avea de lucru in urma expozitiei.

Parca a fost ceva mai multa caldura si in standul Idezio. Am vazut energie si pe chipuri noi, dar si pe cele vechi. Nu am vazut ceva spectaculos in privinta mobilierului insa atrage echipa.

O schimbare majora s-a produs la Romvitrine. Euphoria incepe sa arate altceva. In standul de nivel european am cunoscut doua fete care impreuna inseamna „Contrapunct Design” si care au realizat proiectul amenajarii si a catorva linii de mobilier. Micute, comunicative, cu ochi frumosi au aratat ca energia, talentul, determinarea pot sa duca la lucruri deosebite daca se intalnesc cu un antreprenor suficient de „nebun” ca sa creada in ele si sa isi permita sa riste. Lasand gluma deoparte aceasta este si formula castigatoare pentru un producator de mobilier de un anumit nivel. Nu poti merge inainte numai cu copii sau cu produse ingineresti.

                      romvitrine-mobila-expo euphoria-mobila-expo

Tot mobilierul Euphoria este echipat cu sertare Legrabox-Blum, sisteme de ridicare Aventos si de actionare electrica Servodrive tot  marca Blum. De fapt Romvitrine este cred singurul producator care foloseste exclusiv cele mai performante produse ale companiei Blum. Dl Grosu are o filozofie corecta si nu vrea ca mobila sa fie frumoasa doar la exterior. Bucataria trebuie sa fie frumoasa, dar mai ales functionala si la interior. Decizia sa de a echipa integral cu produsele premium Blum nu a putut decat sa ne bucure in calitate de furnizori iar succesul sau de la acest targ este o bucurie si pentru colegii mei care au muncit la configurarea produselor integrate.

                 Euphoria-mobila-bucatarie-mobila-expo euphoria-mobila-expo-

Pentru ca am inceput scriind despre targ dintr-un anumit unghi, as vrea sa amintesc ca Romvitrine este si o companie implicata social. Sponsorizeaza, ajuta, este integrata in societate. Este mare lucru pentru ca nu marketingul este pe primul plan in aceste actiuni.

Placuta a fost vizita si la standul firmei Si-Pro. Una dintre cele mai experimentate companii din domeniu. Inteligenta si „zbaterile” antreprenorului, dl Gratianu se vad in produse mereu noi si in detalii atent studiate. Am vazut o bucatarie cu fronturi de lemn (echipata cu manere SIRO de la noi) pentru care poti sa juri ca este fabricata in Italia (si pretul este romanesc). Si-Pro este deja o familie, o familie mare care se constituie intr-o garantie ferma pentru clientii sai. Si…atentie: intra in scena a doua generatie!

         si-pro-expozitie-mobila-expo si-pro-mobila-expo2016

Nett Front este pretudindeni promovand fronturile de usi din mdf, infoliate, vopsite, furniruite. Este partenerul nostru de care suntem mandri pentru ca putine companii in Romania sunt asa de serioase si livreaza produse de un asemenea nivel. Nu-i frumos sa iti critici prietenii, dar nu am ce face. Trebuie sa isi schimbe modul de prezentare, care devine rece, impersonal ,sablonard.

Produsele sunt fara cusur, se rezolva orice problema daca apare, rapid si in beneficiul clientului. Bartha este un om deosebit si asa sunt si baietii din echipa. Uneori imaginea sa a fost lasata pe seama unui colaborator si tocmai in capitala. Nett Front are echipa atat in fabrica, la productie cat si in vanzari.

ACRM isi face treaba. Iuliu Moldoveanu a devenit un adevarat integrator. Targul acesta a demonstrat o data in plus ce inseamna valoare umana si forta unor energii reunite. Doar geniile exista in afara relationarii, dar si ele folosesc acumularile inaintasilor. Iar in domeniul nostru in care se creeaza produse utile, dar deopotriva frumoase, produse atat pentru trup, cat si pentru suflet, valoarea umana, comunicarea, relationarea, incredrea sunt esentiale.

Targul a fost pentru mine ca vizitator si colaborator al multora dintre expozanti o placere si o bucurie. Care a fost potentata de primirea unei plachete din partea Universitatii de Arhitecura si Urbanism…si de aceea o impartasesc cu dvs!

                                            universitatea-de-ahitectura-bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Post Navigation