Constructrul halelor noastre se plange mereu. Si nu este socotit o firma mica sau fara competente.

Se plange ca proiectantul a facut o lucrare grea si nu s-a gandit la el! Se plange ca ii cer sa respecte normativul care ii cere o anumita manopera si o anumita procedura! Se plange ca lucrarea dureaza mult si ca…”nu iese la bani”.

Dar niciodata nu isi asuma manoperele neconforme care trebuie remediate sau scazute din tarif! Lucrurile defecte le amana mereu cu speranta ca vor fi uitate si trecute cu vederea!

Structura este prea grea si proiectantul nepriceput, a pus prea mult in proiect! Arhitectul nu se prea pricepe! Dirigintele este prea pretentios! Clientul este nebun, sta toata ziua pe capul lui si ii cere sa respecte proiectul!

Constructorul nostru, prin personalul sau desemnat: sef santier, Rte sau pur si simplu executanti spune ca „nici la blocuri nu a facut asemnea structura”. Sau ca a facut scari la mall-uri sau la blocuri in ancore chimice, iar eu nu le dau voie sa le foloseasca in conditiile in care ei nu respecta timpul de intarire al adezivului!

Constructorul nostru imi spune ca le plac dezvoltatorii care nu se pricep si ii lasa sa lucreze cum cred si cum vor! Si va spun cu mana pe inima: constructorul nostru este unul dintre cei cu competente si cunoscut ca lucreaza bine!

Aici vreau sa spun tuturor inclusiv constructorului nostru:

Cladirile edificate de Gelu Trading Company sunt proiectate sa reziste la cutremure mari!

Investim bani multi si energie sa asiguram sederea clientilor si angajatilor nostri in aceste cladiri cat mai sigura cu putinta! Nu facem unitati locative pentru vanzare, nu putem face concesii pentru ca cladirile vor fi ale noastre si ale clientilor nostri care trebuie sa fie siguri ca au venit intr-un loc care sa le pastreze viata si securitatea in regula!

Nu scoatem bani din vanzarea acestor cladiri. Blocurile, locuintele, mai bune sau mai rele isi schimba proprietarii. Cumparatorul isi asuma proprietatea, constructorul mai decedeaza sau da faliment! Cladirile nostre trebuie sa fie sigure!

Stau zilnic in santier alaturi de constructorul nostru, 95% din timpul de lucru! Am facut intelegeri scrise si verbale pe care adesea constructorul vrea sa le schimbe! Lucrarea are la baza un proiect autorizat care trebuia insusit si respectat suta la suta! Proiectantul este o hidra care i-a facut lui viata amara. Insa trebuia sa studieze proiectul si sa isi decline competenta, nu-i asa? Si va spun, nu este un proiect greu.

Am ajuns la concluzia ca inginerii constructori sunt niste baieti plangaciosi care trebuie mereu sa fie scosi din dificultate de catre niste muncitori buni! Si care dau mereu vina pe proiectanti sau pe arhitecti! Care vor numai blocuri cu unitati identice care nu ii obliga sa studieze mereu proiectul. Care nu prea mai stiu organizarea muncii sau lucrurl cu echipe complexe! Am avut un sef de santier care ar fi vrut sa puna apa in beton si sa contorizeze cantitati mai mari! (Vazand ca nu are marja de manevra si-a dat demisa!)

Sa nu alegeti niciodata un constructor la care antreprenorul este in varsta. Ca si un presedinte de tara.Nu il mai impresioneaza nimic si nu vrea sa mai respecte reguli, nu ii mai pasa ce se intampla dupa el chiar daca are urmasi mai tineri.

Am avut presedinti care nu au avut orgoliul masculin. De a lasa ceva in urma si de a fi pomenit de bine! Asa sunt si constructorii in varsta! Nu le mai pasa ce ramane dupa ei, desi rodul muncii lor poate rezista 100 de ani! Fac uz de experienta si farmecul lor si vor sa vanda din „vorbe”. Adevarul este neadevarat si nu le mai pasa daca mai au clienti peste 10 ani pentru ca ei nu mai exista sau nu pot munci!

Scriu aici nu pentru antreprenorul nostru si nici pentru staff-ul lui tehnic! (desi copiii lor s-ar putea sa ne viziteze).

Facem constructii sigure si cu bun simt estetic dar si prietenoase cu mediul!

Folosim materiale care nu au influente negative asupra organsmului uman!

Le protejam electromagnetic.

Investim in spatii verzi si zone sigure.

Aducem aici scoala, elevi si studenti si colective de cercetare in domenii de interes larg, umanitar!

Nu investim bani sa vindem maine sau poimanine ceva din care toata lumea castiga, investim bani adunati in timp cu multa, multa truda respectand orice client al nostru mare sau mic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Post Navigation