Tot mai multe probleme de sanatate sunt legate de campurile electromagnetice si mai ales in locuintele noastre.
In acest moment, dupa 30 de ani de studii, lumea medicala inca este departe de a fi in tema cu problema.
Acum ceva vreme, un medic tanar specialist in zona energetica mi-a spus ca doctorii nu mai invata fizica.
Doctorii poate ca nu, insa arhitectii vor avea mult de lucru in a proiecta locuinte mai sigure impotriva nivelelor de campuri electromagnetice din ce in ce mai mari! Din nefericire si arhitectii de interior vor avea curand solicitari in acest sens.
In strainatate deja apar specializari si competente in aceasta directie deoarece societatea este mult mai informata si mai atenta.
Cum faci o casa cat mai sigura? Cum faci din locuinta un camin sanatos pe perioada sederii si mai ales a somnului? Cum faci un spatiu exterior sigur intr-o zona in care antenele emit si nivelul de semnal in curte este mare?
Ce ar trebui sa se intample in casa astfel incat organsimul sa se refaca pe perioada noptii dupa agresiunea de peste zi, telefon, antene, wireless,
Din pacate putini arhitecti stiu sau sunt preocupati de problema. Medicii isi dau seama de importanta insa nu sunt pregatiti.
Eu sunt inginer de electronica si telecomunicatii. Cu o afectiune generata de folosirea excesiva a telefonului mobil si cu un nivel de electrosensibilitate. Atat cat cunosc in acest moment (si fac cercetari) pot impartasi oricui doreste cum sa coabiteze cu campurile din jurul sau si sa foloseasca in continuare „binefacerile tehnologiei”.
Stiu ce se poate face in acest moment in materie de protectie electromagnetica a locuintei, dar si a unor zone din mediul exterior.
Avansul in domeniu si viteza de dezvoltare este mare. Trebuie sa ne invatam copiii sa ramana sanatosi si sa faca fata provocarilor folosind ceea ce este bun la aceste tehnologii iar in acelasi timp sa fim militanti impotriva exceselor care fac rau sanatatii noastre si naturii inconjuratoare.
Putem exista pe Pamant daca tinem sub control nivelul radiatiei electromagnetice si invatam sa traim cu ea printr-o igiena a folosirii, dar si a locuirii. Ca profesionist cunoscator nu sunt naiv sa cred ca ne putem impotrivi, dar ca si cunoscator al fiziciii si ca suferind cred ca trebuie sa invatam, sa protejam si sa dam optiunea de a alege copiilor nostri!
Asadar, mai tinerii mei colaboratori, cine are de proiectat o incinta interioara sau exterioara cu aceasta tema va provoc la dialog! Si la cercetare deopotriva pentru ca dupa stiinta mea numai un institut german a generat informatii despre materiale in acest sens!
Iar daca vreunul dintre dvs vrea sa experimenteze ii stau la dispozitie!
Haideti sa facem lucruri frumoase insa in primul rand frumose pentru sanatate! Hai sa nu mai facem doar „arta pentru arta”.
Anul 2019 va fi anul lansarii 5G in Romania. O mare provocare si un salt urias in viitor daca nu va fi o mare groapa pentru sanatatea umana! Si inca stim toti mult prea putine, chiar si cei care vor lansa si pune in opera…