Manerele pentru mobila precum si butonii sau cuierele sunt produse mici de o importanta deosebita atat estetic, cat si practic in economia mobilei.
Materialele folosite, designul produselor, gama tot mai larga de modele si finisaje fac mai dificila decizia si de mult prea multe ori clientul final vrea sa se implice…sau pur si simplu trebuie sa se implice pentru ca decizia de a folosi un produs original sau o copie e o decizie grea pentru producatorul de mobila care trebuie sa isi minimizeze costurile. Si pentru care este atractiva folosirea unei copii de buget redus se uita faptul ca la un mobilier creatia este unica, dar materialele sunt „universale”.

Daca iti poti permite un designer – o situatie ideala – acesta va sti sa aleaga si sa faca o compozitie fericita coroborata cu putinta financiara si cu nivelul cultural al clientului. Manerul este piesa care poate face diferenta si care poate ridica sau cobori mobilierul. Este piesa care provoaca incantare si multumire si care in afara rolului practic are un rol estetic deosebit de important. In ultima perioada, tot mai des o buna parte dintre producatorii de mobilier indica clientilor lor sa isi aleaga manerele singuri. Sunt si tot mai multe persoane care vor sa se asigure ca intra in posesia unui produs original si nu a unei copii sau pur si simplu vor altceva decat poate sau stie sa le ofere producatorul.

Desi pentru noi este o activitate noua, diferita, care va genera costuri suplimentare (nu am vandut pana acum decat persoanelor juridice) si probabil nu va genera profit, am ales totusi sa lansam magazinul online www.maneremobilier.com prin care sa dam posibilitatea clientului final sa isi poata achizitiona produsele mult dorite. 

Magazinul nu va comercializa toate produsele manerele din portofoliu. Gama variata va fi disponibila ca si pana acum la comanda sau pentru proiecte doar ca persoana juridica. Suntem constienti ca vom prelua o buna partea din zbaterea producatorului si din timpul consumat de acesta la alegerea manerelor. Totusi acesta va putea avea in continuare doua mari atuuri: pretul sau preferential rezultat ca urmare a volumului si achizitiilor consecvente si posibilitatea de a accesa la comanda produse variate cu care sa poata face unice proiectele sale.

Pentru viitorii nostri clienti persoane fizice: alegeti cu grija produsele si ascultati sfatul producatorului si arhitectului…Atunci cand negociati asiduu pretul unui mobilier este posibil ca tocmai manerul sa fie elementul sacrificat si inlocuit cu un produs functional adesea de calitate buna insa…doar o copie! Producatorul ca si persoana juridica nu beneficiaza de aceleasi drepturi pe care le aveti dvs conform legilor in vigoare pentru ca legea este valabila doar pentru persoane fizice.

Scopul nostru, al tuturor, este ca toti sa fim multumiti de alegerea facuta. Cand te adresezi simturilor acest deziderat este mai greu de indeplinit. Suntem diferiti si percepem diferit natura inconjuratoare. Adesea trebuie sa ne obisnuim cu un lucru ca sa inceapa sa ne placa. Mai ales atunci cand e vorba de obiecte care nu fac parte din universul nostru obisnuit de relationare. Chiar si in aceeasi familie sunt pozitii divergente. Cel mai greu a fost de ales un maner cand la achzitie a venit sotul impreuna cu sotia. Fie simturile, fie bugetul au facut alegerea grea. Si de multe ori faptul ca sotul „nu practica” in bucatarie. Nu stie ce inseamna un maner comod pentru femeile care gatesc sau unul „glamour” pentru un interior lucrat. Cazul cel mai fericit este cand sotia (care este cel mai adesea decidentul in materie de mobila si amenajari) are ca preopinent designerul sau producatorul de mobila iar deciziile sale sunt potentate de acestia.

Alegeti corect, alegeti inspirat. Nu va grabiti. Nici nu va impacientati. Manerul este cel mai folosit element al mobilierului si cel mai supus actiunii uzurii mecanice, fizice, dar si morale (schimbarii designului). In bucatarie, alaturi de manerul frigiderului si al butonului de aragaz rezista in fata agresiunii cat poate si dupa cata grija i-ati acordat.      

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Post Navigation