Mobilierul din bambus sau ratan este cunoscut europenilor de mii de ani. Practic, usor de intretinut dar mai ales exotic.

Ceea ce nu stim prea mult este faptul ca ratanul sub forma de impletitura www.gelutrade.com/catalog/impletituri-din-rattan-si-loom-c-90/ iar bambusul prelucrat in lamele http://www.gelutrade.com/catalog/decoruri-de-bambus-si-fibre-naturale-c-61/ devin suprafete decorative ce isi gasesc locul in mobila, amenajari si decoratiuni alaturi sau in conjunctie cu materiale moderne, in amenajari moderne.

Putem avea acum mobila cu ratan moderna, in care suprafete lise furniruite alterneaza cu suprafete texturate din ratan baituite in aceeasi culoare.

O insertie de impletitura, fete de sertare sau suprafete mici la un living aduc rafinamentul Asiei intr-un interior european.

Acelasi ratan impletit poate deveni usa glisanta sau poate placa un perete. Lasati imaginatia sa lucreze si nu va trebui sa zburati spre umeda jungla asiatica.

Variante din impletitura de ratan cunoscute sunt: „plasa de ratan”, „pai de orez”, „plasa pentru scaune”, denumiri pentru impletitura cu gauri deosebit de rezistenta ce se foloseste la sezuturi de scaun sau masti pentru calorifer http://www.gelutrade.com/catalog/impletituri-din-nuia-de-rattan-cane-c-92/impletitura-din-rattan-cane-701-p-125/.

Mobilier din bambus-cine nu cunoaste pe terasa, in curte si uneori in casa? Insa putin stiu ca lemnul de bambus intr-un interior serveste ca regulator de umiditate: o absoarbe atunci cand este in exces si o da interiorului cand aerul devine uscat. El poate fi prelucrat in lamele subtiri asezate pe o suprafata textila si devine o suprafata decorativa.

Usi glisante pentru dressing placate cu rulou din lemn de bambus vedem ici colo prin reviste. Uneori si cate o amenajare un spa, un bar, un restaurant. Combinate insa cu lemn sau hpl (uneori chiar cu pal) devine obiect de mobilier deosebit de rezistent si mai ales rafinat.

Concluzia: cu dorinta, cu imaginatie aveti la dispozitie materiale 100% naturale din indepartata Asie pe care le puteti folosi simplu si fara costuri mari pentru o amenajare interioara de succes.

http://www.gelutrade.com/

One Thought on “Mobila din ratan sau bambus:clasic-asiatic sau modern?

  1. Mobilierul din bambus este foarte frumos si rezistent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Post Navigation