Mobilier pentru hoteluri, banci, aeroporturi, magazine, scoli, spitale, mall-uri, interioare de ambarcatiuni, trenuri, avioane adica zonele care au nevoie fie de rezistenta sporita la umezeala, fie la uzura, impact, trafic, abraziune si care pot fi cu usurinta tratate cu materiale antibacteriene, deci usor de intretinut.

Sa nu uitam totusi valentele estetice ale produsului, varietate mare de culori, finisaje, modele si posibilitatea de a crea forme curbe sau placi de diferite grosimi, de la cativa mm la cateva zeci de cm. De fapt cu anumite limitari foaia de HPL poate imbraca orice structura.

Foarte important pentru design cat si pentru client este faptul ca materialul poate fi deopotriva aplicat pe mobilier cat si pe  perete, coloane, usa de interior sau exterior, trepte, etc. folosind bineinteles adezivii corespunzatori.

Suprafata decorativa a foii de HPL este diversa: structuri de lemn normale sau sintetizate, culori uni, mate sau lucioase, folii metalice (aluminiu, cupru) sau amprentate, imitatii de piatra, furnir.

HPL-ul descris mai sus se comercializeaza sub forma de foaie cu grosimi de 0.9 mm si dimensiuni de 3050×1300.

Laminatul se poate realiza si sub forma de placa compacta cu grosimi intre 2 si 20 mm.

Rezulta o placa cu rigiditate foarte mare, deosebit de rezistenta fiind recomandata atat pentru aplicatii de interior cat si de exterior.

In interior poate fi folosita in zone cu umiditate mare: bai, vestiare sau in zone de laborator. In exterior prin tratarea suprafetei pentru expunerea la ultraviolete, la placari de cladiri, mobilier urban.

O parte dintre finisuri se pot indoi la cald (termoforma).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Post Navigation