Dressingul si dulapul de haine au rolul lor bine definit in universul nostru imediat, chiar au ajuns sa concentreze aproape toata depozitarea de haine si accesorii din locuinta. Volumul a crescut, functiunile s-au nuantat.
Componenta estetica a devenit la fel de importanta ca cea functionala. Mai mult, chiar intr-o amenajare cu pretentii ceva mai mult. Usa glisanta a devenit un fel de „sport national” in mobila. Tot romanul cauta si foloseste usi glisante. Este de departe piesa cea mai cautata in mobilier. Au aparut tot felul de sisteme pentru usi si mai ales din ce in ce mai ieftine. Presiunea pe pret a clientului a dus la o lipsa de discernamant a comerciantilor, iar producatorii nu au avut ce face si au cedat clientului care neinformat nu realizeaza ca investeste intr-un bun de folosinta indelungata si ca ar trebui sa il intereseze ce se va intampla si peste un an sau doi!
Ce se strica la un dressing? Ce ne deranjeaza mai mult? Sistemul de glisare al usilor! Si poate un design invechit al profilelor sau finisajul lor! Insa de departe un sistem „ieftin” ne creeaza cele mai mari probleme.
Turcii si chinezii fac si lucruri ieftine! Foarte ieftine. Cu ce pret? Rotile de calitate mai slaba, profile mai usoare, mai subtiri care se curbeaza odata cu usa. Au aparut variante „economice”. Economice pentru cine?
Un producator de mobila imi spunea deunazi ca in magazinul sau, o familie de tineri a facut o pasiune pentru un dormitor cu usi glisante cu rame wenge, care au in compozitie o combinatie de panouri din ratan baituit si oglinda fumurie. Si-l doreau mult vazandu-l cum arata, dar bugetul era mai mic. Producatorul a incercat sa gaseasca solutii pentru micsorarea pretului, insa trebuia sa renunte la calitate. A refuzat. In cazul de mai sus sistemul este deosebit ca finisaj, ca fiabilitate si ca performante. Designul usilor, materialele folosite au facut diferenta.
De multe ori nu se neglijeaza doar calitatea sistemului de glisare al usilor ci designul lor in sine. Mai ales cand dulapul, dressingul are o pondere mare in incapere, de fapt devine cea mai importanta zona a amenajarii. Iar atunci cand ocupa un perete intreg, lucrurile se schimba total. Un dressing cu usi mari din pardoseala pana in tavan, doua, maxim trei usi, un perete cu rame cat mai fine (toate magazinele sunt pline doar de aluminiu natur, aluminiu peste tot) si poate in culori sau structuri asortate cu materiale in interiorul usilor care pot da personalitate amenajarii (nu banalul pal melaminat) este nu numai pentru cunoscatori un motiv de incantare.
Sigur, cand nu ai buget, nu ai nici prea multe optiuni. Insa exista intotdeauna un optim intre pret, calitate, design, astfel incat sa nu achizitionezi doar un obiect de mobilier care va placea doar cateva zile si va fi fiabil doar cateva luni!
Indiferent de design trebuie sa alegeti sistemul potrivit cu dimensiunea usilor care sa asigure fiabilitatea in timp! Intrebati vanzatorul despre sistem: producator, greutatea maxima, dimensiuni maxime, etc! Vedeti pe internet daca producatorul are istorie (este plina piata de copii de tot felul care nu sunt fiabile).
Noi oferim patru sisteme de usi glisante cu mai multe variante fiecare si incercam sa dam cel mai bun raport calitate-pret, adica sa dam solutia potrivita pentru aplicatia dvs. La multitudinea de suprafete decorative ce pot fi folosite pentru usi: HPL lucios sau mat, uni sau structuri.
Putem oferi clientului nostru, producatorul de mobila cel mai bun mix de produse: cel mai ieftin sistem din piata, dar si sistemul potrivit pentru usi de dimensiuni foarte mari (2000X3000mm!!). Folii decorative, panouri perforate, mdf luciu inalt, impletituri din ratan, rulou de bambus, hpl, sticla, tapete, sunt cele mai importante suprafete decorative, altele decat pal si sticla.
Buna seara,
am nevoie urgent de un sfat pentru o receptie…ea exista deja , dar nu-mi place culoarea , nu se potriveste cu noua locatie. Va rog sa ma ajutati cu o solutie. Am auzit ca s-ar putea imbraca HPL!
Multumesc mult,
Geta Voinea