Bucatarii deosebite dar si normale, cu design deosebit dar si simple toate au o nevoie imperativa: depozitarea cat mai eficienta! Oricat de putin ar lucra cineva in bucatarie (desi in cultura noastra se lucreaza destul de mult) organizarea volumelor prin sertare este necesara deoarece „prin felierea volumelor” si extragerea lor in exteriorul corpului accesul este mult mai simplu si comod.
Orice utilzator al bucatariei stie ca accesul la obiectele din corpurile de jos se face prin aplecare, chiar in genunchi. Pentru a ajunge la obiectele din spate trebuie indepartate cele din fata. Incomod si ineficient. Orice vanzator de bucatarii stie sa „se bata” cu sotul client pentru a-l convinge sa investeasca putin mai mult intr-o bucatarie cu mai multe sertare. Investitia suplimetara este meschina in raport cu beneficiile. De fapt sotul client foarte rar stie cum sta treaba in bucatarie sau ce efort se depune si probabil ca acest tip de deprindere nici nu prea este in „gena” lui. Dar sigur intelege cat de important este ca la masina lui totul sa fie comod, asezat la indemana si organizat, iar masina costa mult mai mult si traieste mai putin! O bucatarie este proiectata pentru cel putin zece ani (tine 20 fara probleme), costa mai putin ca o masina si nu genereaza costuri suplimentare!

Bucataria genereaza energie pentru toti membrii familiei fara de care nu s-ar mai putea trai. In conditiile in care resursele de energie se diminueaza sau dispar incaperea unde se pregateste hrana va deveni si loc de  intalnire, socializare, etc pentru intrega familie asa cum de altfel a fost si in trecut. Acolo va trebui sa existe energie indiferent cum se va produce pentru ca fara hrana nu vom putea trai.

Iata cateva argumente care ar trebui sa faca pe orice sot sa acorde o mai mare importanta mobilierului de bucatarie si implicit functiunilor si calitatilor acestuia.
„Felierea” volumelor la corpurile de jos si folosirea sertarelor cu extragere totala corespunde si unei nevoi estetice actuale: orizontala ca element de design,ca subliniere . Fete de sertare, deseori maximum doua pe aceeasi verticala, de la stanga la dreapta fac ca bucataria sa fie mai ampla pe orizontala, sa capete un aer unitar, compact si foarte elegant. Bucataria moderna are nevoie de asa ceva.
Dar sa revenim la functional si ergonomic, fiabil si comod. Asa poate fi definit sertarul modern. Am uitat de usi si polite, am uitat de aplecat, de cautat. Am uitat de lipsa de spatiu. Orice bucatarie cat de mica, va deveni incapatoare. Ce trebuie sa facem pentru asta? Probabil ca trei lucruri: 1.sa cautam un fabricant istet, 2.sa ne informam putin pentru a alege in cunostinta de cauza si 3. sa investim ceva bani in plus. Nu vom mai cauta cea mai ieftina bucatarie pentru ca va fi cea mai scumpa in folosinta. Informati, pusi la punct vom sti ce este cel mai bine pentru noi. Sertarul trebuie sa asigure neaparat o extragere totala. Adica scos din corp sa iasa tot ca sa asigure vizibilitate maxima asupra interiorului.

Apoi, trebuie executat riguros si dupa standarde. Cel mai bun sertar in acest moment este tandembox fabricat de Blum. In afara de fapul ca este conceput sa fie folosit o viata (80 000 de cicluri inseamna 20 de ani de functionare) poate fi oricand folosit cu elemente auxiliare care permit organizari superioare ale spatiului interior. Chiar daca nu sunt bani suficienti la inceput se pot cumpara elemente de organizare oricand dupa aceea.

Special este sertarul pentru tacamuri sau maruntisuri „orgaline” care este alcatuit din diferite subansamble care se pot configura de catre utilizator. Fabricat din materiale de cea mai buna calitate, „inghite” toate elementele marunte ale bucatariei. Este o uzina in miniatura! Si, paradoxal, nici nu este prea scump! Cred ca pretul este facut special destul de jos in raport cu performantele pentru a fi un cadou acordat gospodinei care cumpara Blum!
Merita cu prisosinta toate organizatoarele pentru sertare. Pot fi configurate oricind dupa nevoi, va organizati spatiul si va tineti obiectele fixe in sertar. Fiecare dupa volumul lui! Merita si sertarul de colt! Miscarea sa este deosebita, inchiderea este insa fabuloasa!

Incerc sa nu vorbesc prea mult. Merita vazut. Merita o vzitita de doua ore la firma noastra unde o bucatarie complet echipata va sta la dispozitie impreuna cu un consultant. Doua ore va pot ajuta sa luati o decizie fericita care va va influenta munca in bucatarie ani buni!

One Thought on “Sertare pentru bucatarie, preturi mari sau mici pentru volum, confort, eficienta, fiabilitate!

  1. Ivan on 10 august 2018 at 10:35 said:

    Buna ziua! Ma intereseaza bucataria lila de mai sus, doar partea de la fereastra si lateral dreapta. Spatiul din apartament nu-mi permite lai mult. Cred ca lungimea sigur are 3 m. Doresc un pret aproximativ.
    Multumesc!
    Cu respect,
    I. Veronica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Post Navigation