Blaturi de bucatarie subtiri, usi pentru mobila curbe, insule circulare, toate intr-o armonie a formelor care reinventeaza bucataria.

Materiale noi precum HPL, MDF, fac posibila realizarea unor compozitii adaptate perfect nevoilor individuale. Linia curba intra in armonie cu forma dreapta ceea ce duce la modificarea unor concepte traditionale de executie.

Vestea buna este ca se poate. Colaboratori de-ai nostri o fac deja, o vor mai face si altii!

 Problema blatului de dimensiuni atipice din care putem taia suprafata curba este rezolvata prin folosirea HPL Compact pe care il gasiti adesea prezentat pe acest blog.

Mai mult, puteti executa propriul blat lipind hpl de 0,9mm pe o suprafata (pal, mdf, etc) cu grosimea dorita de dvs. Prima varianta (din Compact) este si cea mai rezistenta posibila, iar cea de-a doua are calitatea oricarui blat importat din Italia. Finisajul respectiv poate fi tranportat cu succes pe orice suprafata din bucatarie: masa, insula, perete, etc.

Exista chiar un curent nou in designul de bucatarii: blatul subtire de 12 mm din Compact. Uneori chiar blatul este subtire, iar usile devin groase de 25-30 mm.

Daca blatul l-am rezolvat, ce facem cu corpurile? Pentru a realiza corpuri producatorii nu au nicio problema, chiar daca ele trebuie sa se subscrie unor curbe. Problema de fapt o reprezinta usile care inchid si aliniaza curbele. Usile curbe se realizeaza efectiv din mdf riflat cu raza dorita sau pe curba dorita. Peste acest suport se lipeste hpl in finisajul dorit (daca se doreste asa) sau peste hpl se poate vopsi si realiza un finisaj high gloss.

     

Probabil ca aceste usi se mai pot si furnirui sau infolia, insa cea mai buna stabilitate in timp a curbei nu o da decat hpl-ul aplicat peste ea.

Se realizeaza un mobilier de bucatarie cu valoare adaugata mare, deci ar fi de preferat sa fie accesorizata si echipata cu sisteme de deschidere electrica, cu sertare deosebite sau sa fie iluminata cu lampi moderne. Pentru inchiderea usilor, Blum ofera solutii diverse si nu este o problema inchiderea usii curbe.

Va las pe dvs, producatorii de mobilier sa gasiti solutia (si sa mi-o impartasiti si mie) pentru indoirea plintei dupa forma curba sau a vreunui profil ornamental de montat sub blat (exemplu Gola).

   

4 Thoughts on “Mobila de bucatarie cu forme rotunde este luxul pe care acum ni-l putem permite!

 1. Laurentiu Filip on 5 martie 2011 at 12:56 said:

  Buna ziua,

  Multumiri pentru noutati. Mobilier spaectaculos si nu foarte greu de executat. Cautam clienti pentru astfel de lucrari.
  Referitor la blat (si alte utilizari) – poate ca veti include intr-un viitor apropiat in oferta dumneavoastra HI-MACS. Personal as prefera sa-l achizitionez de la GTC.

  Cu stima,
  LF

 2. Multumesc pentru informatii interesante

 3. Valentin on 20 august 2012 at 19:19 said:

  Sunt interesat un astfel de mobilier pentru bucatarie. Pe net am observat ca genul acesta de bucatarie cu forme rotunde este promovat si elogiat destul de bine. Intrebare: exista un producator care poate executa asa ceva in Romania pe dimensiunile clientului?

  O zi buna,
  Valentin

 4. Ioan Sorodoc on 3 aprilie 2014 at 11:54 said:

  Exista un producator care poate executa un bar curbat in Romania pe dimensiunile clientului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Post Navigation