Lumina in designul interior este una dintre temele deosebit de importante.

Lumina sta la baza vietii. Fiecare spatiu de locuit sau de lucru are nevoie de cat mai multa lumina naturala si de aceea, cand este nevoie, aceasta trebuie sa fie suplimentata cu lumina artificiala. Insa lumina nu este numai necesitate, ci si frumos. Ea scoate in evidenta detaliile arhitecturale, valorizeaza texturi si culori.

Perceptia asupra unui spatiu este puternic influentata de lumina. De aceea, iluminatul, trebuie luat in calcul din faza de proiectare.

Deoarece iluminatul general sau ambiental nu face obiectul activitatii noastre, vom discuta in cateva articole despre lumina de lucru si cea de accent sau decorativa.

Iluminarea unei incaperi sau a mobilierului se face adesea la intamplare, dar si profesionist! Sunt programe specializate care stiu sa ia in calcul diferiti paramentrii ai diferitelor corpuri de iluminat, raportati la o incapere anume pentru a rezulta o compozitie corecta si eficienta de lumina in interiorul respectiv.

In ultimii ani, in mobila romaneasca, iluminatul functional, dar si decorativ a fost neglijat. Desi macar din punct de vedere comercial, producatorii ar trebui sa stie, de exemplu, ca o bucatarie iluminata se vinde cu 30% mai mult decat aceeasi bucatarie neiluminata.

Si pentru ca am amintit de bucatarie, fiind spatiul si implicit mobilierul cel mai important al casei moderne, unde se lucreaza, se pregateste hrana intregii case, este important iluminatul functional: tot blatul de lucru trebuie sa beneficieze de lumina! Sa fie uniforma si sa nu fie excesiva sau stralucitoare.

Mobila de bucatarie moderna mixeaza o suma de materiale cu personalitate. Culoarea variabila, luciul inalt sau cristalele Swarovski sunt puternic potentate de o lumina adecvata.

Mobilierul din bucatarie este deoseori piesa de rezistenta a casei. Femeia moderna care munceste si la slujba si acasa investeste in bucatarie cum investeste si in look-ul sau. Ea este fericita cand arata bine si ea si bucataria ei! Iar lumina face mult in acest sens.

Cei care vand mobila de calitate ridicata stiu asta. Pe ei incercam sa ii ajutam, publicand pe blog o serie de articole despre iluminat.

Pentru ei, dar si pentru clientul final, vom lansa in cursul lunii urmatoare sistemul de iluminat pentru mobila Galex Lighting.

One Thought on “LUMINA IN MOBILA – functional, decorativ sau comercial?

  1. Astept cu nerabdare sa vad sistem-ul Galex Lighting !

    Sursele de viitor si la mare cautare sunt ledurile SMD . Sunt defapt niste diode plate care nu se incing, consuma foarte putin si au durata lunga de viata.Sa nu mai spun ca si o gama variata de culori si efecte luminoase.Ele se pot incastra in aproape orice fiind usor de „ascuns” in mobilier,iar in combinatie cu senzorii de miscare se transforma in „forme de viata”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Post Navigation