Mobilierul din lemn de calitate, rustic sau modern este preferat de o buna parte a consumatorilor de mobila sau de incaperi cu functiuni comune. Are insa pretul lui ceva mai mare pentru anumite bugete.

Familia tanara are multe prioritati si nu investeste prea mult in mobilier, de asemenea nu se poate departa prea mult de amenajarea moderna creata deseori cu materiale reci sau cu culori puternice. Si totusi…Am vazut adesea ca sotia tanara tanjeste dupa un colt cald  in locuinta, ba spre sfarsitul anului un client softist de cca 25 ani si-a manifestat vehement neplacerea pentru pal-ul melaminat!

Cum impacam si capra…si varza si bugetul?

Adica sa avem mobilier modern cu accente naturale, calde si la costuri pentru toata lumea culta indiferent de buget?
Solutia o dau materialele din plantele viitorului, ratan si bambus care cresc din belsug in tara sorelui rasare caci noi am omorat padurile! Mai ales ca sunt rezistente, sunt placute si …sunt altceva!

Poate nu am vorbit niciodata suficient de lamela din bambus. Jaluzele sau covorase ieftine sunt peste tot prin marile lanturi. Insa aceeasi suprafata executata la alt nivel de calitate si design devine pretentioasa si cu oarece pretentii si …”pretioasa”.

Tulpina de bambus este taiata lamele, prelucrata la o anumita grosime, lungime si latime, tratata si lipita una langa alta pe un suport textil! Inainte de lipire poate fi „caramelizata” , adica tratata la o temperatura la care iese putin zaharul din ea, se face usor maronie si extrem de placuta. Ia nastere o suprafata „riglata” cu latimi de lamele de 4, 12 sau 17 mm, fiecare avand farmecul ei.

Lasata culoarea natur poate fi baituita in orice nuanta sau numai lacuita.

Ce este important este ca ramane stabila in timp, desi poate lesne absorbi umezeala in exces, la fel de bine o reda mediului uscat.

Suprafata este deosebit de rezistenta si se intretine usor in timp. Este mai rezistenta decat furnirul pe suprafetele orizontale de trafic si are aceeasi caldura naturala. Este si mult mai usor de aplicat decat furnirul.

Unde o folosim?

Pai cel mai usor pe suprafete plane. Placi in usile culisante, in rame de lemn ca usi de mobilier, insertii in tablia patului sau la noptiere.

Aplicat pe pal melaminat fara rame, chiar cantuit pe contur a dat nastere unei placi-suprafete riglate destul de moderne. Am vazut un living spectaculos care avea putinele usi integral riglate cu lamela de 4mm! Un alt client a folosit adesea usi pentru bucatarie din pal peste care a lipit rulou din bambus si a cantuit ansamblul integral cu abs!

Un dressing cu usi armonica din ruluou  de bambus  poate si intr-o rama de lemn sau mdf poate arata inedit!

Poate cel mai simplu si spectaculos de folosit ruloul din lamele de bambus este zona pubilica: spa, piscina, restaurant, terasa.

Tulpina de bambus este adesea folosita decorativ in locuinte sau zone publice tocmai pentru faptul ca poate absorbi si reda umiditate. Designerii il folosesc adesea sa tempereze interioare moderne, reci. El face fata cu brio zonelor umede iar aspectul il recomanda in mod deosebit in zonele de relaxare. Poate fi aplicat pe zone curbe datorita flexibilitatii (roluirii) pe o anumita directie.

Produsul este disponibil in rola de latimi variabile si poate fi achisitionat la metru. Grosimea este de 4mm. Aplicarea este facila deoerece stratul textil se poate lipi usor de diferiti suporti si cu duiferiti adezivi chiar pe melamina.

Am vorbit de folosirea materialui pentru a obtine mobilier si amenajari cultural europene, in conjunctie cu diferite materiale moderne (chiar metalul, dar mai  ales cu lemn). Daca insa dorim un interior de respiratie asiatica putem oricand si destul de usor sa orientam materialul catre aceasta directie. Rezultatele sunt pe masura. Nu va ramane decat sa indrazniti!

2 Thoughts on “Mobilier si amenajari cu ratan sau suprafete din bambus din ce in ce mai des in preferintele europenilor!

  1. Arata foarte bine mobila.

  2. foarte fumoasa mobila

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Post Navigation