Frumosul a fost faurit de cele mai multe ori de barbati pe lumea asta. Insa barbatii au fost fauriti de Femei!

Lucram intr-o bransa in care decidentul achizitiei produselor noastre este femeia. Lucram intr-o bransa cu multe detalii, amanunte, nuante care se pun fericit in conjunctie de catre Femei. Lucram in bransa noastra alaturi de femei care adesea ne fac munca mai usoara!

Desenam, proiectam, aprovizionam, vindem, facem marketing, contabilitate cu colegele noastre femei. De multe ori si conduc companii.

Sunt mame, sotii, colege. Creatoare si fauritoare de Frumos.

In spatele fiecarui barbat de succes sta o femeie. Judecand asa, am putea deduce ca lucrurile acum nu merg bine (stricate de barbati) pentru ca in spatele lor femeile nu mai sunt asa de prezente. Si probabil ca asa este, traim o perioada in care femeile , intr-un exercitiu nou au schimbat ordinea lucrurilor. Au devenit mai comode, mai putin exigente, nu mai sunt atat de atente sa faca din baieti barbati puternici! Lumea in care traim, din ce in ce mai comoda le-a amagit si au inceput sa creasca baietii ca pe fetite. Dovada spuselor mele este aproape in intregime ultima generatie care a intrat in piata muncii!

Numai ca femeile au simturi, instincte,sunt pragmatice. Nu va fi comoda ziua cand vor cere la unison barbatilor sa fie barbati. Fie ca sunt soti sau fii, sunt asa cum sunt datorita lor!

Evoluam prost ca societate. Educatie nu mai exista, prin urmare,munca, valoare, progres -din ce in ce mai putin. Undeva dupa colt ne asteapta colapsul!

Scriind cele de mai sus am realizat ca salvarea va veni tot de la femei. Ele dau viata si tot ele vor intelege primele ca este nevoie de o schimbare. Intai in familiile lor, apoi in scoala, in politica, in societate.

Femeile din tara noastra sunt „mai egale” cu barbatii decat in multe locuri din lume cu traditie democratica. Asa ca nu vor avea vreo problema sa se manifeste. Si daca generatia mamelor noastre, generatia sotiilor noastre au o retinere in a se intalni, asocia ,manifesta, generata de anii de izolare comunista, atentie la generatia de femei tinere! Care a crescut cu retelele de socializare, care merge la fitness care se intalneste cu grupuri de prietene. De aici va veni actiunea conjugata a societatii civile, de aici va pleca adevaratul militantism! Iar cand vor fi mai multe si in politica (si nu vor mai fi ale cuiva, ca acum) schimbarea se va produce!

Poate nu veti fi de acord cu mine. Veti spune ca si femeile tinere de acum sunt crescute de aceeasi parinti comozi. Nu uitati insa ca ele nasc, cresc, au o biologie mai tumultoasa, sunt obligate sa nu fie comode!

Si mai vedeti cat au evoluat de cand au devenit egale cu barbatii.

Pe langa gandurile si urarile calde de 8 Martie, pe langa sentimentele speciale pentru mamele, sotiile si prietenele noastre, sa nu uitam ce reprezinta la baza aceasta zi! Anul acesta este primul peste o suta de cand se serbeaza in lume si treizeci si cinci de cand este declarata international. Este ziua drepturilor si libertatilor castigate de femeile inaintase pentru tinerele de acum. Este ziua datoriei tinerelor de acum pentru cele ce au luptat si pentru rolul lor in lume!

La multi ani! Succes pentru voi, pentru noi toti!

One Thought on “La Multi Ani de 8 Martie!

  1. Multumim pentru gandurile si cuvintele frumoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Post Navigation