Firma noastra Gelu Trading Company este cunoscuta in activitati legate de fabricatia mobilei si a amenajarilor de calitate ca furnizor de materiale si servicii. Profesionistii ne stiu si ca promotori si sprijinitori ai ideii de design de calitate.

Ceea ce nu stiu (inca) colaboratorii nostri este ca suntem preocupati din ce in ce mai mult de partea „verde” a domeniului mobila si amenajari si de modalitati noi de locuire adaptate la realitatile unui viitor in care energia va trebui consumata echilibrat si din surse alternative.

Sub titlul de mai sus vom publica de acum date, informatii, opinii, dezbateri legate de ideea de „verde” a domeniului nostru (si nu numai) incercand sa adunam langa noi pe toti cei preocupati de aceasta directie.

In tara noastra, in capitala noastra poluarea nu a devenit inamic public, iar limitarea ei o prioritate. In casa noastra, in jurul nostru a folosi materiale si produse care nu ne altereaza deloc sanatatea si nu deranjeaza mediul este aproape un moft. Ca sa iti mai pui problema ca ai putea sa reciclezi o mobila care noua ar omori copaci, ca ar trebui sa o cumperi de la un producator autohton si apropiat ca sa nu poluezi cu transportul ei, dar si sa dai de lucru la concetateni ca poti recicla lemn vechi este deja prea mult…

Si totusi..daca noi vom deveni preocupati, copiii nostri vor deveni constienti se vor adapta mai usor si vor sti chiar sa respecte natura…

Ne place sau nu, toti vindem sau folosim materiale cu diferite emisii care chiar daca nu sunt date pe o lista periculoasa nu pot fi absolvite ca fiind inofensive. Exista insa preocupari si reusite din zone diferite pentru materiale sanatoase. Aproape toate companiile serioase au inteles ca trebuie sa se indrepte in aceasta directie. Primii pasi pe care ii vom face vor fi in directia identificarii materialelor „green” din acest moment si a celor cu destinatii speciale in a raspunde unor nevoi de protectie a vietii omului acasa sau in activitate.

Va fi mult de prezentat, dar si de discutat pe aceste teme, iar orice interventie va fi binevenita. Vom publica materiale si de la colaboratori si chiar de la concurenta. Ne-am bucura sa ni se alature arhitecti sau designeri preocupati de directie, tineri sau varstnici care au ceva de spus.

Pana atunci vom prezenta o parte din produsele noastre care sunt create cu o mare grija fata de om, dar si de viitor. Ne vom intrerupe oricand pentru a lasa ca opiniile si materialele dvs sa apara.

Nu ne propunem sa incriminam ceea ce folosim acum. Exista intotdeuna un compromis pe care il facem, constient sau nu. Vrem doar in ca in privinta materiilor prime sa scoatem in evidenta ceea ce exista ‘altfel’. Sa le indicam pe acelea care au fost create, dar si certificate in directia enuntata. Dar si sa vorbim de acelea pe care ni le ofera natura cu atata intelepciune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Post Navigation