Asociatia Clubul Roman de Mobila a fost prezenta saptamana trecuta la Constanta in calitate de coorganizator al unui eveniment in premiera pentru aceasta zona a tarii. Cea mai mare parte a companiilor din Club au expus aici intr-un efort conjugat si de concentrare pentru a demostra ca se poate. Si s-a putut cam atat cat si autostrada pana la Constanta!

Daca organizatorul ar fi si popularizat evenimentul ca lumea lucrurile ar fi avut alta dimensiune! Ca intotdeuna, insa, acolo unde initiativa privata este privita doar ca un vehicul care merge pe o autostrada neterminata care este bifata la realizari inainte sa fie gata efectul este mediocru.

Manifestarea a fost insa un castig pentru Club. Vremea a fost deosebita. Companiile au fost impreuna cateva zile, si de ce nu s-au relaxat. Au capatat o experienta necesara pentru viitor.

Un lucru desoebit  fost participarea firmei Yuka care cu aceasta ocazie a lansat si noul showroom. Am fost vizitator impreuna cu toata bransa prezenta acolo si am fost placut impresionat daca nu chiar surprins. Compania impreuna cu proprietarul ei au o energie speciala, proprie, deosebita de a multora si sunt un exemplu de urmat.

Mobilierul lor este echilibrat, bine conturat si este bine sustinut de beneficiile feroneriei si materialeor folosite. In standardul de lucru sunt folosite cele mai noi produse ale firmei Blum fara a se face rabat la detalii. Mobila lor m-a facut sa ma simt bine si pentru prima data nu am simtit starea de nervozitate a cunoscatorului care vede la expozant un produs „ghiveci” care se vrea a avea estetica si sfarseste prin a avea o compozitie bazata pe elemente nefericite puse acolo doar ca furnizorul le-a oferit „moca”. Yuka are tinuta si chiar se poate spune ca are si clasa. Si ganditi-va ca spun aceste lucruri fara sa ii vand vreun cui, mai mult nu am avut nici macar vreo tentativa desi multe dintre produsele, dar si metodele noastre de lucru se potrivesc perfect cu ce am vazut acolo!

In egala masura amenajarea magazinului este una reusita care produce impresie. Orice client se simte bine acolo si probabil ca orice vizita devine o experienta placuta si de tinut minte. Nu vreau sa mai continui acum pentru ca voi fi acuzat ca am interese, insa probabil ca va trebui sa facem o analiza-studiu de caz pentru ca exemplul lui Serghei poate fi( cu munca, bani si inteligenta) reprodus si la Bucuresti si oriunde in tara.

Oricum ar fi fost Constanta e fost un antrenament placut si poate deveni un eveniment interesant daca organizatorul va incerca sa faca mai profesionist lucrurile!

Sper ca ACRM a castigat ceva din acest efort pentru ca va trebui sa treaca cel mai greu examen din existenta sa de pana acum: targul de mobila Bife din toamna unde este coorganizator. Nu stiu daca realizeaza sau nu insa daca „buseste” acest targ capacitatea organizatiei de a mai convinge vreun producator ca este capabil de ceva va trece asimptotic prin zero! Iar a colaboratorilor sau sprijinitorilor nici atat! Mai ales ca au promovat cea mai nefericita politica fata de cei din urma si acum sunt cam singuri in bataia vantului! Si …datorita precedentelor Bife nu vor mai putea da vina pe Romexpo!

Altfel ,firmele locale Fineda si Yuka ar trebui sa fie multumite caci imaginea lor a fost corecta si adecvata standardului fiecaruia. Constanta are firme bune de mobila care ar putea fi mai curajoase si determinate in afirmare.

Felicitari ACRM!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Post Navigation