Nu gasiti blat in culoarea dorita? Nu gasiti blatul pentru masa la latimea dorita? Doriti un blat pentru insula? Nu va puteti permite un blat de piatra sau corian? Dar un blat de bucatarie din lemn? Toate aceste intrebari au acum raspuns. Mai mult daca va doriti si un blat cu certe proprietati antibacteriene la preturi normale aveti acum solutia! Exista materialul care „omoara” e-coli de pe el in proportie de 99.99 %!

Va doriti o bucatarie frumoasa. Si ergonomica si functionala. Si cu costuri corecte. Piata romaneasca oferta toata pleiada de materiale necesare insa adesea fara varietate. Producatorul de mobila ar raspunde cerintelor dvs daca ar avea cu ce. Sau daca si-ar pune problema sa va ofere intotdeauna ce va doriti. Ceea ce nu ati stiut pana acum dvs. posesorul unei bucatarii este ca blatul poate fi fabricat de catre tamplarul sau firma care va produce bucataria. Materialul care se aplica pe blaturile ce se gasesc pe piata (pe cele mai bune, nu pe toate) se numeste hpl si este acum disponibil intr-o gama diversificata de finisaje. El se aplica prin lipire cu adezivi speciali pe suprafete suport de diferite grosimi. Puteti obtine un blat subtire, dar si blaturi de 18mm, 40mm, 60 mm sau mult mai mult pentru un bar sau o receptie. O sa spuneti ca da, dar nu are picurator! Daca dati cautare dupa denumirea in limba engleza o sa constatati ca atat in Germania, cat si in Anglia (sa nu mai spun de USA) o sa vedeti ca blatul rotunjit cu picurator a ramas numai una dintre optiuni! Nici nu ar arata bine la grosimi mari iar la 12 mm nu ar arata nicicum!

Si daca vrem un blat pe care sa lucram intens sau un blat de baie sau de restaurant sau de facut sushi direct pe el, avem acum la dispozitie placa de hpl compact! Apa poate curge si nu se intampla nimic!

Deseori aveam o problema cu masa din bucatarie. Optiunile erau fie blatul la culoare cu cel de lucru, lat de 80 sau 90 cm care nu se gaseste intotodeauna si care are doua laturi rotunjite sau o masa cumparata care rar se potriveste cu bucataria proaspat executata pe comanda.

Acum putem avea la dispozitie o masa eleganta cu un blat deosebit care nici nu costa mult! Avem posibilitatea alegerii grosimii blatului, dimensiunilor mesei si ….avem de unde alege din sute de finisaje…

Daca blaturile pe care le gasiti in comert au pe ele hpl sau cpl sau au grosimi de la 0,4 in sus, hpl-ul la care facem referire are grosimea de 0,9mm. Este deosebit de rezistent, nu permite patrunderea in volum a bacteriilor, iar daca daca lipirea se face cu adezivul potrivit nu va trebui inlocuit decat decat daca nu va mai place finisajul!

Daca blatul mai lat sau rotund sau mai gros sau mai subtire l-am rezolvat, daca masa am rezolvat-o (si cu ajutorul cadrelor pe care le vindem acum!) cu folia de hpl putem rezolva si placarea dintre blat si corpurile de sus. Putem inlocui lejer faianta. Hpl-ul este un material care rezista la temperatura, la aerul incarcat cu vapori de ulei si poate fi sters fara probleme.

Avantajos este si faptul ca din acelasi material puteti executa si frontul de usa sau puteti placa decorativ in incapere. Fronturi lucioase sau mate, structuri diverse lemnoase, materiale metalice, decoratii ce nu se gasesc niciodata pe pal toate le puteti avea la dispozitie pentru usile mobilierului dvs!

Daca tamplarul dvs este bun, dar nu stie sa proceseze materialul il putem invata fara costuri. Daca dvs doriti sa vedeti materialul si limitele lui va asteptam in magazinul nostru! Daca tamplarul dvs prefera sa ia blatul executat la dimensiunile necesare il putem ajuta!

Vom reveni cu noi postari deoarece subiectul este deopotriva vast si interesant. Va aratam doar mai jos cateva finisaje din gama Materic Expression care imita perfect piatra!

          

One Thought on “Blaturi de bucatarie lucioase, mate, lemnoase, imitatie piatra, orice culoare, orice structura!

  1. Mircea G on 29 decembrie 2012 at 14:30 said:

    Am in intentie sa remobilez bucataria . Actualul blat este un model care are in partea din fata o ” buza ” ridicata , iar dedesupt un canal antiscurgere , sa nu se prelinga apa pe usile mobilierului . Este un blat de calitate dar care nu se va potrivi in viitoarea aranjare .( cred ca este din pal …dar cu o acoperire superioara )
    Aveti idee daca asa ceva se mai gaseste asa ceva , sau ce pot gasi la fel de bun calitativ . Ar fi pacat sa trec de la un blat deosebit la ceva inferior estetic si calitativ .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Post Navigation