BIFE-SIM 2013 este noua formula gasita de Romexpo si APMR pentru targul de mobila ce va avea loc la toamna. BIFE-SIM este targul lui Romexpo si APMR  solutia de compromis si cea mai proasta atat pentru membrii APMR cat si ACRM.

Am participat la cele doua targuri de anul trecut. Stiu ce a fost rau si ce a fost bine la fiecare. Sunt in contact cu o mare parte dintre participanti si stiu ca nici unul dintre organizatori nu si-au dat interesul sa afle opinia participantilor despre targuri si nici doleantele pentru o manifestare mai buna. S-au multumit sa le declare”reusite” si cam atat.

Pentru ca timpul a trecut de la manifestarea trecuta si pentru ca am interogari de la furnizorii externi am trimis o scrisoare atat APMR (din randurile careia faceam parte la acea data, cu cotizatia la zi!) cat si Romexpo. Peste mai bine de o saptamana am primit un singur raspuns de la Romexpo, stampilat si de APMR!

Asociatia din care am facut pare, APMR, nu si-a dat interesul sa raspunda unui membru vechi, cotizant! Nu mai spun ca raspunsurile pe care si le-a insusit impreuna cu Romexpo nu au nici o legatura cu intrebarile, lasand pe Romexpo sa raspunda! Iar Romexpo a raspuns ca „nuca in perete”!

Am stat in cumpana daca sa scriu aceste lucruri. Am stat in cumpana pentru ca in APMR stiu cativa „monstri sacri” ai domeniului pe care ii si respect in mod deosebit. Insa tocmai pentru ca ei sunt acolo scriu si nu celor din conducerea executiva care nu au catadicsit sa imi raspunda!

Ca si participant la targuri, companiei noastre i s-a marit cotizatia in anul urmator sub pretextul ca…le-am facut cheltuieli la targ, adica am platit un tarif al APMR. Asa am ajuns sa platesc o cotizatie mai mare decat alti membri cu cifra de afaceri de cateva ori mai mare decat a companiei noastre. Deci am fost „taxati pentru participare”!

Am apelat la serviciile unui consultant-organizator de targuri cu care am facut calcule si am constatat ca „tariful preferential” al APMR este cel real, adica undeva in jur de 38 eur/mp. Unde exista si profit pentru organizator…Deci APMR vrea sa faca profit din targuri. Nimic rau daca membrii sai sunt de acord. Eu nu-mi amintesc sa fi fost consultat ci doar taxat…

Bransa are nevoie de coeziune si reprezentare. Nu m-am omorat cu mersul la sedintele APMR, dar nici nu am fost vreodata invitat la vreo manifestare a acestei asociatii alta decat targul de mobila! Nu am vazut in atatia ani vreo actiune importanta cu urmari pozitive. Iar a organiza un targ la fel ca in anii ’80 nu cred ca onoreaza conducerea executiva a asociatiei.

Companiile romanesti din domeniu au destule probleme. Cred ca pot cheltui banii cu mult mai mult folos decat pe aceasta struto-camila! Nu putem uita usor nici pe Romexpo care din neprofesionalism aproape omorase BIFE.

Public mai jos scrisoarea trimisa APMR si raspunsul lor comun. Judecati dvs si incercati sa aflati de la dumnealor la lansarea de la sfarsitul lunii martie raspunsul la intrebari caci sigur va intereseaza.

Targul BIFE-SIM 2013 Scrisoare catre APMR si ROMEXPO1
Targul BIFE-SIM 2013 Scrisoare catre APMR si ROMEXPO2
Targul BIFE-SIM 2013 Raspuns Romexpo_1
Targul BIFE-SIM 2013 Raspuns Romexpo si Aprmr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Post Navigation