Citind articolul de pe Freshome – „Edgy Kitchen Design With Family-Friendly Attributes ” ( un exemplu de reusita romaneasca in zona web) am realizat ca lucrurile au evoluat mult in ultimul an.

designer-kitchen-1

designer-kitchen-6

designer-kitchen-3

http://freshome.com/2013/03/13/edgy-kitchen-design-with-family-friendly-attributes/

 

In productia de mobilier din Romania a realiza o bucatarie cu „forme curbe” nu mai este un lucru imposibil. Sigur ca nu este un mobilier „economic” insa poate avea preturi mai adaptate la realitatea romaneasca si nu trebuie sa o achizitionati din import!

In ultimul an multi dintre producatorii de mobila au realizat asemnea „ansambluri”.

Materiale moderne precum hpl-ul, compozitele, dar si lemn, mdf au facut posibile asemnea realizari. Si nu in ultimul rand abilitati tehnice sporite de manufacturieri priceputi pentru ca nu totul se poate industrializa.

Pledez dintotdeauna pentru materiale noi si pentru diversitate. Este una dintre directiile care pot asigura succesul in viitorul apropiat in care cele mai multe companii mari romanesti vor industrializa si pe zona de mediu plus.

Bucataria curba va ramane apanajul lucrului la „comanda” din mai multe motive.

In primul rand pentru ca executam o bucatarie curba nu neaparat pentru ca vrem o usa sau un blat cu forme curbe ci pentru ca avem un spatiu generos si dorim sa petrecem in el o experienta cat mai agreabila. Vrem ca la pregatirea mesei, in jurul mesei, in jurul gospodinei (inima casei) sa fim impreuna si sa ne „vedem” sa discutam si sa participam.

In acesta bucatarie rar vom sta cu spatele la fereastra! Nu vom fi niciodata „la colt” sa asteptam. Suntem in armonie cu cel ce pregateste masa, dar si cu spatiul in care ne aflam! Curba mestesugit exploatata de designer, netezeste, apropie, ne aduce adesea fata in fata! Unde mai pui ca ne ajuta si la miscarea fizica, la munca in bucatarie!

Iar in aceste vremuri cand ne propunem sa mancam cat mai natural si naturist (si implicit sa gatim) armonia curbelor din bucatarie ne apropie si mai mult de natura.

Trecand in revista materialele, blaturile pot fi executate fie din hpl compact fie din hpl folie. La fel si o parte dintre corpuri sau usi. Daca bugetul permite putem trece la Hi-macs, Hanex sau Corian si de ce nu la compozitele minerale sau la piatra.

Usile pot fi executate curbe din mdf sau chiar din lemn. Feronera Hettich sau Blum rezolva problema inchiderilor pe curba fara probleme. Nu va fi o bucatarie cu usi din pal (nu il putem curba) insa pentru un buget redus puteti incerca hpl pe zonele curbe si pal cu melamina la culoare pe zonele plane!

Ilustram cu cateva imagini ale producatorilor pe care ii cunoastem si de la care avem fotografii.

Termoplanet

http://www.termoplanet.ro/

Romvitrine

 http://www.romvitrine.ro/

PersonalMob

http://personalmob.ro/

Bucatarie Romvitrine

 http://www.romvitrine.ro/

Bucatarie Termoplanet

http://www.termoplanet.ro/
Bucatarie_Termoplanet

 http://www.termoplanet.ro/

One Thought on “Bucataria cu forme curbe

  1. bogdan nicolae on 20 aprilie 2014 at 17:36 said:

    Am o casa in constructie si as dori daca se poate sa imi schitati si mie bucataria .0767.914.821.Va multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Post Navigation