Mobilier mdf Termoplanet1Adesea la vanzarea unui mobilier cu placi din mdf prelucrate (vopsite, frezate, etc) se supraliciteaza valentele materialului pentru a se justifica pretul mai mare al produsului comparativ cu pal-ul melaminat. Daca doriti ceva mai bun „va fac din mdf” spun unii.”… Este mai scump pentru ca este din mdf ” spun altii…

Trebuie sa retinem ca mdf-ul este o placa aglomerata (denumirea se gaseste explicata oriunde) care prin compozitia sa permite prelucrarea riguroasa in volum iar suprafata ramane suficient de neteda pentru a se putea vopsi, infolia sau furnirui…

Cu cat aducem mai multe prelucrari unei placi aglomerate cu atat  trebuie sa fim mai atenti la limitele sale.

Pentru a discuta despre subiect am apelat la Dl. Alexandru Buda de la firma Termoplanet care are  o experienta semnificativa in lucrul cu materialul. Executa adesea lucrari la comanda arhitectului. Felul sau de a fi il face sa experimenteze continuu (deci sa si greseasca) si din acest punct de vedere ne poate fi ghidul perfect pentru ceea ce vrem sa aflam. In acelasi timp este si suficient de perseverent ca sa gaseasca intotdeuna solutia corecta pentru ca produsul care ajunge la client sa fie cel corect. Si pana pana va mai „imbatrani” putin este si rezonabil la pret…Mobilier mdf Termoplanet3

Alexandru Buda – Termoplanet:

„Este adevarat ca facem si greseli, dar stim foarte bina ca doar cine nu munceste nu greseste.

Mdf-ul se prelucreaza mai bine decat pal-ul pentru ca este mai dens, iar in timpul prelucrarii nu produce aschii. Folosim acest material oriunde in casa, incepand cu living-ul si terminand cu mobilierul pentru bai. In bai se este folosit mdf-ul vopsit sau cel furniruit si lacuit.

Atentie! Rezistenta mobilierului nu consta in faptul ca este fabricat din mdf, ci consta in faptul ca este vopsit. Mdf-ul nu este rezistent la umezeala, ba din potriva, daca nu este prelucrat si tratat corespunzator absoarbe umezeala si se deterioreaza rapid. Pentru a obtine un produs rezistent la apa trebuie sa respectam un process tehnologic destul de complex, cu ajutorul caruia obtinem un strat protector.

Mobilier mdf Termoplanet4Dl. Ilie are dreptate cand spune ca trebuie sa fim atenti la limitele materialului, deoarece in momentul prelucrarii apar diverse tensiuni in material, tensiuni care duc la deformarea placilor.

Fenomenul de curbare a placilor este direct proportional cu adancimea si latimea frezarilor, dar si cu dimensiunile placilor.Cu cat este mai mare placa pe care o prelucram si frezarile mai adanci cu atat este mai puternic fenomenul de curbare. Acest fenomen de curbare este foarte des intalnit la usi, atat la cele glisante cat si la cele clasice.

In functie de situatie si de proiect putem opri deformarea placilor prin diferite metode:

1. Putem replica frezarile de pe fata materialului pe spatele acestuia pentru a egaliza tensiunile din panou.

2. Putem aplica pe spatele usilor niste profile compensatoare sau inca o grosime de material daca ne permite proiectul.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Post Navigation