Lansare de carte - Introducere in arhitectura de interiorMiercuri, 12 iunie, am participat la lansarea cartii „Introducere in Arhitectura de Interior”. Prezenta aleasa, public in general avizat, studenti, profesori, oameni de arta. Toti parte a unei culturi contemporane in reformulare. Ma gandeam ce as fi spus daca as fi luat cuvantul despre cartea domnului arhitect Marius Marcu Lapadat. Ca cititor fara studii de specialitate si ca beneficiar adesea al prestatiei arhitectului as fi vrut sa spun ca aceasta carte lamureste publicul interesat despre rolul arhitectului de interior pe doua directii: -ca cel care iti poate ridica mult calitatea si functionalitatea spatiului, mediului in care locuiesti sau lucrezi si -ca formator si pastrator al specificului national, parte activa a culturii romanesti.

Agresiunea economica a statelor asiatice este evidenta. Efectul asupra economiilor europene este nefast. Profesia de arhitect are un mare rol in rezistenta si lupta cu aceasta agresiune. Creatia, cultura in general este cea care ne poate salva. Economic vorbind poate profesia de arhitect de interior are cea mai mare responsabilitate culturala pentru ca aici este punctul zero pentru creatia si consumul a mii de produse din casele si birourile noastre.

Capitalismul lasa libere portile comertului. Si este firesc sa fie asa. Atunci cum selectam ce e bun si ce e rau? Cum ne protejam viitorul refuzand acum un produs mai ieftin care vine din est?  Sigur ca un om cu putina educatie si cu lipsa de cultura nu o poate face.

Privind in jur la lansare am realizat ce povara uriasa apasa pe umerii oamenilor prezenti acolo. Ei sunt nevoiti, obilgati sa faca cultura pentru ca profesia,viata lor nu poate functiona in absenta acesteia insa trebuie si sprijiniti in asta! Si mediul economic trebuie sa o faca de indata pentru ca altfel in cativa ani ne vom plange ca nu vom mai vinde nimic.Lansare carte "Introducere in Arhitectura de Interior"

Chinezii pot face si vinde obiecte. Pot copia orice. Insa nu vor putea niciodata sa patrunda specificul local, fibra intima a poporului „cucerit”. Romanul simte „romaneste” si numai un designer autohton il poate ajuta in asta! Cartea dlui Marcu Lapadat este o forma de „rezistenta” prin cultura. Arhitectii de interior ori fi ei „boemi” cum sunt adesea catalogati de zona economica insa trebuie protejati si ajutati. Pot ajuta semnificativ cultural si economic in pastrarea cererii de piata interne si pot fi baza iesirii noastre in piata externa.

Isoricul de arta care a facut prezentarea a spus ca aparitia cartii deschide directii si discutii pe multe subiecte. Ea face insa mult mai mult si am inteles in seara aceasta de ce: pune in discutie profesia si rolul major al arhitectului de interior in plan economic si cultural. Si daca pana acum am sprijinit tinerii designeri din placerea personala pentru acest domeniu si cu convingerea ca trebuie ajutati sa se pregateasca cat mai bine, de acum sunt convins ca este nevoie sa lucram in echipa ca sa reusim economic si sa avem o viata mai buna pentru toti.

Domnul Marius Marcu Lapadat abia a inceput. A deschis drumul. L-as provoca sa scriem o carte si din acest unghi. Lumea moderna in reformulare cu resursele fosile scumpe sau pe cale de disparitie va avea nevoie sa se recreeze. Modul nostru de locuire va fi radical schimbat. Poate ca designerii vor fi nevoiti sa fie mai inventivi si mai practici pentru a crea obiecte simple, mici consumatoare de energie.

Lansare "Introducere in Arhitectura de Interior"

Lansare "Introducere in Arhitectura de Interior

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Post Navigation