Proiect UAUIM Dealu FrumosEste cunoscuta dedicatia firmei noastre pentru sprijinirea oricarei forme de studiu si mai ales a invatamantului de design si arhitectura de stat sau privat.
Sunt dese situatiile in care actiunile care implica multa energie si determinare (si resurse materiale) nu sunt pe formatul celor pe care ii reprezentam chiar daca acestia sunt companii mari la nivel european. In concluzie, chiar daca exista resurse resurse, atat companii concurente ce activeaza in piata, cat si cei mai sus amintiti nu socotesc necesar sa investeasca decat pe partea comerciala de promovare a business-urilor lor.
De data aceasta insa am avut alaturi de noi Blum Romania – sucursala celei mai mari companii producatoare de feronerie din lume.
Blum a fost dintotdeauna in prima linie alaturi de producatorii de mobilier si speram ca de acum va sprijini si invatamantul de profil si implicit designul romanesc.
Imaginile de mai jos sunt de la predarea feroneriei si materialelor cu care Gelu Trading Company sprijina proiectul Dealu Frumos la sediul producatorului  mobilierului, BD Lemntech.
Gelu Trading_Dealu Frumos_11Gelu Trading_Dealu FrumosDealu FRumos UAUIM Gelu Trading
Localitatea Dealu-Frumos poate fi identificata pe hartile Europei incepand cu 1566. Astazi, Dealu Frumos impartaseste soarta altor localitati ale comunitatii sasesti din centrul Transilvaniei. 
Proiect DealuFrumos UAUIM Proiect Dealu Frumos UAUIM3

De aceea, fortificatia fost data in comodat UAUIM pentru a o proteja si a realiza un Centru Universitar de Studii in Arhitectura Vernaculara. Sediul acestui nou infiintatului organism este gazduit de o Bazilica romanica si fortificatiile acesteia de secol XIII, intr-un peisaj transilvanean autentic. Ansamblul, concesionat pe o perioada de 30 ani UAUIM este teatrul evenimentelor ce se desfasoara cu tema Arhitectura Vernaculara, si in acelasi timp scena de aplicare a metodelor de conservare si restaurare.

Proiect Dealu Frumos UAUIM5 Proiect Dealu Frumos UAUIM2 

De la inființare si pana astazi s-au organizat expozitii, tabere de creatie și workshop-uri la care au participat, alaturi de studentii din UAUIM si studenti din Franta, Spania, Italia, Austria, Republica Moldova sau Statele Unite.
De curand, UAUIM a achizitionat o casa saseasca. Aici se intentioneaza amenajarea a 3 unitati de cazare pentru profesorii invitati care insotesc grupurile de studenti.

Proiect Dealu Frumos Proiect Dealu Frumos UAUIM12

Mobilarea acestor unitati de cazare constituie o excelenta oportunitate de exercitii practice pentru studentii sectiei de Mobilier.
Implicarea studentilor poate cuprinde proiectarea, executia, montarea si pictarea mobilierului cu teme sasesti traditionale. 

Dealu Frumos proiect UAUIM Dealu Frumos proiect UAUIM1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Post Navigation