compartimentari-HPLFeronerie pentru toalete din inox sau din plastic sau accesorii pentru compartimentari grupuri sanitare sunt denumirile pentru produsele necesare alaturi de hpl pentru realizarea unor constructii speciale in interioarele de companie, fabrica sau magazin.

Compartimentarea si constructia grupurilor sanitare din placi de hpl cu grosime de 12 sau 13 mm este cea mai eficienta. Spatiul se foloseste la maximum (peretii sunt subtiri) iar costurile sunt mai mici decat cu materiale clasice.

Compartimentarea din hpl este si cea mai buna din punct de vedere sanitar si igienic. Peretii sunt drepti, usile la fel  (nu au muchii sau glafuri, sau garnituri, etc) deci se pot sterge sau igieniza usor. Hpl-ul compact este un material rezistent si usor de curatat de graffiti sau alte produse.

Curatenia locului este eficienta pentru ca toata constructia este ridicata pe picioare. Pardoseala poata fi usor stropita cu substante si curatata chiar cu furtunul.

Aceeasi compartimentare se foloseste si la dusuri sau vestiare. Comportarea buna la umiditate controlata a placii din hpl compact este recunoscuta („controlata”, adica cu aerisire sau evacuare a vaporilor).

Un avantaj major este si faptul ca acelasi material (hpl) poate fi folosit in aceleasi incaperi ca blaturi pentru chiuvete, bancute sau mobilier. Estetic, dar si practic si foarte rezistent in timp.

Constructiile sunt relativ simple deoarece alaturi de placa de hpl se mai folosesc doar cateva produse denumite generic „accesorii”.

Picioarele care sustin peretii au 10-12 cm. Rolul lor este sa ridice suficient peretii de pe pardoseala pentru a lucra pe sub ei (curata), dar si de a asigura reglajul si nivelarea la aceeasi inaltime a partii superioare a peretelui. Inaltimea totala nu poate fi mai mica de 1950 mm pentru ca o persoana care se urca cu picioarele pe vasul de toaleta sa nu poata privi peste.

In functie de optiune si design, noi asiguram picioare atat din plastic (nylon), cat si din inox la un pret competitiv. Picioarele de nylon permit atat constructia cu panouri de 12-13mm, dar si cu cele de 18mm (pal melaminat de exemplu).

Foarte importante sunt balamalele. Ele trebuie sa asigure inchiderea de la sine a usii cand ea ramane deschisa (usa se inchide singura). La inox se monteaza una din cele doua balamale cu aceasta facilitate, la nylon toate balamalele permit functiunea. In general la o usa de 600×1900 mm se monteaza doua balamale. Insa daca usa se mareste (cabina pentru persoane cu dezabilitati de exemplu) sau socotim ca pot fi folosite neconform (scoli) este indicat sa montam trei balamale.

 

O alta piesa importanta a feroneriei pentru compartimentari este manerul (butonul) cu care se actioneaza usa.

  

Prinderea placilor de peretii constructiei se face cu coltare. Exista insa si alte metode de prindere, de exemplu profilul de tip „U”(mai anevoios).

Accesorii partitii toalete

Rigidizarea intregului ansamblu se face cu ajutorul unei bare care trece pe deasupra si „strange” totul. Bara de rigidizare poate fi fixata sau nu de peretele constructiei. In cazul sistemului de accesorii din inox, bara se prinde de placi cu ajutorul unor cleme si de pereti cu ajutorul unor conectori.

accesorii partitii toalete plasticFeroneria de nylon este suficient de rezistenta si are doua mari avantaje: pretul (este de aproape trei ori mai ieftina decat cea mai ieftina din inox) si faptul ca nu se vad petele de la detergenti pe ea. Uneori este importanta si cromatica, aducem culorile: alb, gri si negru.accesorii_compartimentari_toalete_nylon_plastic

Acolo unde proiectul o impune (calitate sporita, design) feroneria din inox livrata de noi are un pret decent pentru ca producatorii nostri sa se poata califica la orice fel de lucrare.

In industria mobilierului exista masini si competente pentru ca operatiunile de taiere si cantuire sa se faca la un nivel estetic ridicat. Cantul placilor de hpl este elementul de design care poate fi scos in evidenta prin prelucrari adecvate. Pe cnc-uri pot fi realizate si personalizari (desene, texte, etc).

Iar daca proiectul este abordat din vreme, puteti personaliza cromatic acest gen de incaperi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Post Navigation