Banda_dublu_adeziva_burete_1mmProbabil ca fiecare producator de mobila a avut macar o situatie neplacuta in care oglinda sau sticla lipita pe o foaie de pal s-a dezlipit, uneori chiar a cazut si s-a spart!

Dar si mai des s-a intamplat ca usile mari sa se curbeze cu sticla lipita pe ele.

Neplacut nu-i asa?

La lipirea cu silicon sau montaj chit, riscul curbarii este destul de ridicat. Se stie ca cele doua suprafete au coeficienti de dilatare diferiti iar adezivul le „tine” impreuna. Insa sticla cedeaza. Tensiunea transmisa prin adeziv curbeaza pal-ul.

De aceea se foloseste lipirea celor doua suprafete prin benzi autoadezive care prin flexibilitatea lor lasa cele doua materiale sa lucreze diferit. Financiar aceasta lipire este mai costisitoare insa este cea mai sigura daca se respecta o anume tipologie. Trebuie asigurata o anumita cantitate de banda pe unitatea de suprafata, trebuie respectata o anumita pozitionare a benzii in raport cu directia fortei de greutate si…un lucru extrem de important, trebuie asigurata o anumita pregatire a suprafetelor pe care se lipesc benzile.

Sigur, extrem de importante sunt si aspectele legate de calitatea benzilor, de perioada de cand au fost fabricate si pana au fost puse in opera si de conditiile in care au fost pastrate.

Stiind aceste lucruri si vazand ca in piata se vand produse „ieftine” care stau luni de zile pe transport, alte luni de zile in depozitele adesea neincalzite ale importatorilor sau la temperaturi ridicate avand drept rezultat probabilitatea destul de mare a lipirii cu un produs neconform, noi am hotarat sa apelam la profesionisti.

Banda germana pe care o comercializam noi se scoate din depozitul climatizat permanent al importatorului la comanda noastra si se transporta imediat in cantitati care permit aprovizionarea saptamanala. Conditiile noastre de pastrare sunt asemanatoare cu cele ale importatorului la cca 20 grade. Cumparatorii actuali cunosc calitatea produsului, el are miscare rapida, „nu se invecheste”, nu isi schimba calitatile.

Mai mult, putem livra produsul atat la grosimi diferite, cat si taiat special la latimi diferite. Conform cu aplicatia pentru care aveti nevoie.

Sunt insa lipiri al caror rezultat nu tine de calitatea materialelor folosite ci de…pregatirea suprafetelor inainte de lipire. Suprafetele trebuie curatate de praf, impuritati, grasime. Orice urma a acestora poate deteriora acest tip de adezivi. Se stie ca pana si grasimea de pe mana creeaza probleme lipirii in timp. O mare eroare facuta adesea este folosirea pentru stergere si decapare a solventilor cu molecule grase. Tinerul folosit la stergere in mobila creeaza cele mai mari probleme.

Cei mai recomandati solventi sunt etanolul sau alcolul izopropilic, adica cei care se usuca repede. In timp s-a dovedit ca pana si o solutie de apa cu spirt este mai utila decat folosirea intamplatoare a solventilor. Curatam, stergem si mai apoi incercam sa nu mai atingem cu mana suprafata pe care lipim. Lipirea trebuie sa se faca la temperatura ambientala (15-25 grade) dupa ce suprafetele au fost si ele conditionate pentru a impiedica formarea condensului (deci nu dati jos oglinda din masina la -10 grade, o bagati in hala si o lipiti in cateva minute pe foaia de pal care are 20 grade). Puneti restul de banda ramasa intr-o punga inchisa si depozitati-o departe de razele soarelui, actiunea lui asupra calitatii benzii fiind nociva.Perioada de stocare a benzii in conditii necesare trebuie sa fie inscrisa in fisa produsului.

Multe cuvinte pentru o operatie simpla nu-i asa? Un produs complementar industriei noastre care insa poate crea mari probleme in timpul garantiei si dupa. De ce sa nu dormim linistiti?

 Mobilier_bucatarie_mdf_infoliat_lucios Rama_aluminiu_

Rama_aluminiu_usiSunt situatii cand este necesara lipirea sticlei pe rama de aluminiu (nu in rama). Livrand acest tip de rama, care este folosita pe bucatariile italienesti cu „staif” s-a pus problema lipirii comode a sticlei pe metal. Comode si extreme de sigure, de aceea am introdus banda dublu adeziva VST 4050C (grosime 0,5mm) si VST 4100C (1mm grosime).

Benzile VST au ca suport o spuma acrilica transparenta si vascoelastica,extrem de rezistenta la rupere, la frecare si la temperaturi extreme cuprinse intre -40º si +150 º C.

Datorita elasticitatii sale, aceasta banda are proprietatea de a absorbi socurile si de a atenua vibratiile, ceea ce inseamna ca poate fi folosita pentru fixarea suporturilor care sunt supuse miscarilor bruste (ex. fixarea suporturilor de advertising la metrou) sau a diferitelor placi care sunt fixate pe podele, etc.

Adezivul este pur acrilic, transparent si permanent pe ambele parti, are excelente caracteristici de fixare si rezistenta indelungata in timp. Avand adezivul rezistent la UV, benzile VST pot fi folosite cu succes pentru fixarea diferitelor suporturi grele si foarte grele la exterior.

Banda-dublu-adezivaBenzile VST sunt compatibile cu suprafetele cu energie crescuta (metal, sticla) sau plasticuri cu energie crescuta (acril, PVC, policarbonat, poliester). Este folosita pentru fixarea diverselor elemente din metal, fixarea panourilor de sticla, fixarea casetelor luminoase sau a literelor volumetrice sau in industria panourilor solare.

Nu mai este nevoie sa folositi suruburi sau nituri inestetice, nu mai trebuie sa pierdeti timp cu gaurirea metalului, a sticlei sau a plasticului pe care vreti sa il fixati, nu mai trebuie sa gauriti faianta, pereti sau alte suporturi, economisiti timp si energie folosind benzile dublu adezive ultra rezistente VST (Very Strong Tape). Acestea se diferentiaza de prin rezistenta in timp si prin calitatile excelente de a fixa aproape orice material, de orice greutate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Post Navigation