Mobilier_si_planteCa toate produsele moderne si mobila sufera adaosuri de substante care subsumate pot deveni nocive pentru organismal uman.

Redam mai jos un articol intersant de pe blogul companiei Stil Garden:

„Plantele de interior care purifica aerul

Nu avem intotdeauna acces la aerul proaspat atat de important pentru sanatatea noastra fizica si psihica. Acasa sau la serviciu, mai ales in anotimpul rece, petrecem ore in sir intre peretii bine izolati, privandu-ne plamanii de aer curat. Stiati ca aerul din casa/birou este in cele mai multer cazuri contaminat cu substante chimice si toxice nocive pentru organismul uman? Cea mai raspandita este Formaldehida, un compus organic volatil. Aceasta substanta este emisa in cantitati mici de o varientate de produse de uz casnic si mobilier. Cele mai periculoase reactii pe care le poate declansa la niveluri ridicate sunt cancerul, astmul, reactiile alergice. Iata cateva exemple de elemente prezente in spatiul de acasa sau in cel de lucru care emit Formaldehida: adezivul folosit pentru mobila, sobe cu gaz natural, adezivul pentru mocheta si parchet, vopseaua, finisajele de mobilier.

Cea mai la indemana si sanatoasa metoda de a beneficia in continuare de aer curat, chiar daca petreci timpul inauntru si nu in aer liber, sunt plantele de interior. Iata lista celor mai eficiente 7 plante care purifica aerul:

1. Ferigile Boston

Elimina formaldehida mai repede si mai bine decat oricare alta planta, dar si alti poluanti de interior ca benzenul si xilenul. Este insa o planta pretentioasa care necesita sa fie udata regulat si bine ingrijita.

plante_care_purifica_aerul_mobilier Dracaena  crinul_pacii

2. Palmierii
Elimina eficient formaldehida si sunt relativ usor de intretinut. In plus arata foarte bine. Cel mai potrivit soi este palmierul Dwarf, insa puteti utiliza si palmier Bambus sau Lady.

3. Plantele de cauciuc si Dracaena
Foarte potrivite intr-un birou ferit de razele soarelui, in care aerul este de obicei inchis. Aceste plante tolereaza foarte bine lipsa soarelui, indeparteaza formaldehida, fiind alegerea perfecta pentru birourile cu mobila fabricala din PAL lipita cu cleiuri toxice.

4. Iedera
Iedera englezeasca cultivata la exteriorul casei poate deteriora sau chiar rupe jgheaburi. In interior insa este foarte eficienta pentru purificarea aerului. Se poate folosi ca element decorativ pentru ca are capacitatea de a creste si a se urca pe structuri.

iedera_plante_care_purifica_aerulFeriga_boston

5. Crinul pacii
Una dintre putinele plante de apartament care va inflori in interior, pe langa rolul important in producerea aerului curat, este si foarte frumoasa avand florile in forma de scoici. Pe langa eliminarea formaldehidei si benzenului, aceasta planta elimina si vaporii produsi de substantele de curatare. Frunzele ei pot fi insa otravitoare pentru copii si animale de companie.

6. Pothos aurie

Eficienta pentru eliminarea poluantilor atmosferici. Buna pe post de planta starter pentru persoanele fara experienta in ingrijirea plantelor. Nu necesita multa atentie si nici a fi udata regulat.”

www.stil-garden.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Post Navigation