mobila expo1Luna martie se dovedeste o luna buna pentru prospectii de mobilier. Anul acesta toata lumea are de lucru deja din iarna si putin au ajuns sa expuna. De fapt cam aceleasi companii care exerseaza noul targ de trei editii incoace.

Participarea la targ este un efort nu atat financiar, cat din punct de vedere timp si resurse umane. Niciun producator nu are toata schema de personal ocupata si cu atat mai greu ii este sa vina la targ.

In afara motivelor clare de marketing, participarea la targ mai indeplineste un scop: securizeaza piata tinta. Mergi la targ cu produse noi, tehnic si tehnologic bine facute si greu de realizat de concurentii neloiali (multi) care nu platesc taxe. Lumea te vede, intelege ca poate primi altceva decat ce ii da „un tamplar, nu stiu cum il cheama!”. Intr-adevar lucrul acesta nu se poate realiza de unul singur, nici cu cei 4 muschetari care sunt mereu prezenti.

Asociatiile pot crea un curent, o imagine unitara diferita de cea a pietei in care mobila este de calitate pentru ca are „fronturi din mdf vopsit”. Chiar daca targurile nu mai au „grandoarea” de acum 12-15 ani au inca un rol destul de important. Organizatorii nu prea inteleg latura aceasta si se multumesc cu putin.

Cei 4 muschetari au fost Euphoria, Global Design, SiPro si Idezio. Alaturi de ei incearca sa se tina bine Casa Nora.

Euphoria alearga in continuare dupa o imagine clara si conturata a produselor sale. Foloseste feroneria cea mai „inalta” dintre toti participantii, realizeaza lucruri frumoase, standul sau este mereu un exercitiu de design, dar si de forta. Are niste linii directoare ferme insa la unele parca lipseste „detaliul care face diferenta” ca sa folosesc expresia unui concurent. Mobila este mai mult nemteasca (lucru de admirat) insa la noi trebuie sa fie si latineasca. Sunt convins ca designerii noi vor intelege ce spun.

romvitrine-mobila-expo mobila-expo-euphoria

SiPro surprinde mereu. Ma gandesc ca este cea mai veche firma dintre „muschetari”, insa isi pastreaza spiritul inovator. Din confluenta a doua generatii se naste un nou SiPro.

sipro-mobila-expo mobila-expo-si-pro

Inginerii de la SiPro stiu sa construiasca corect mobilierul, diferentele se vad cu ochiul liber. SiPro, copiat si rascopiat de-a lungul timpului de concurenti, mai mari sau mai mici, surprinde si acum si intotdeauna.

global-design-mobila-expo-2017-Global Design este un „Steven Seagal” al targurilor din ultimii ani si aduce cu sine o imagine practica si bine tintita catre publicul sau. Nu vrea sa arate „avioane” (desi le poate face, vrea sa faca ceea ce poate mai bine: sa simta nevoia clientului si sa ii dea cel mai corect serviciu.

Ca si actorul mentionat are resurse nebanuite si poate spera mai mult. Cred ca trebuie sa nu se mai multumeasca cu rolul de acum, are destula experienta ca sa mai urce cateva trepte pe scara „avioanelor”. Suntem intr-o etapa in care clientul incepe sa ceara feronerii, materiale si manere de calitate ridicata, produse peste medie spre lux. Le poate face multa lume, insa nu multa poate da un serviciu complet (si corect) precum Global Design!
global-design-mobila-expo-2017 Mobila-Expo-Global-Design

Idezio a prezentat imaginea etalon. Prins probabil cu lucrarile pe piata externa nu a adus la targ mari noutati. Insa produsele sale au design, sunt bine facute si au la baza o tehnologie care se regaseste in putine locuri din tara.

sistem-usi-glisante-sevroll-pax-bronzCasa Nora a simtit gustul targului si trebuie sa invete de la ceilalti acest „mestesug”.                                                Casa Nora a avut suflet si a expus intre altele un dressing cu sistemul Sevroll Maxim bronz furnizat de noi si echipat cu linia de accesorii pentru dressing MOKA. Atat sistemul, dar mai ales linia Moka au suscitat un interes deosebit.

                    suport-umerase-moka-accesorii-dressing-  suport-pentru-cravate-dressing-moka oglinda-extractibila-accesorii-dressing-moka-

                      lift-pentru-haine-accesorii-dressing-moka suport-pentru-pantofi-accesorii-dressing-moka

Noul brand „Bucaria” intra rapid pe online si este accesibil tuturor consumatorilor care vor mobila din materiale de calitate, rapid si la preturi bune. Produsele expuse sunt bine executate cu materiale de calitate. Am vazut in standard balamale Blum. Ii uram succes pe piata online care este grea pentru mobilier, dar cu o specializare anume poate fi interesanta.

bucaria-mobila-expo bucaria-mobila-expo-2017

Nelipsiti sunt si partenerii nostri NettFront. Trupa de baieti este mereu la datorie cu informatii. Au in spate un colectiv de productie serios si o tehnologie fara concurenta. Fara concurenta la pret si la servicii livram si noi produsele lor.

Toti participantii din pavilionul de mobila s-au prezentat onorabil. Au dat caldura si culoare alaturi de celelalte manifestari din Romexpo.

Mobila-expo-nett-frontEu tot mai sper ca cei care se ocupa de Bife o vor lua la pas anul acesta si vor indrazni sa faca un targ de mobila si accesorii de anvergura si complet.

Pentru ca daca nu ar avea ca si coparticipanti cele doua asociatii profesionale APMR si ACRM, daca nu ar fi energia si perseverenta doamnei Aurica Sereny si a domnului Iuliu Moldoveanu nu stiu ce s-ar mai alege din targul Bife.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Post Navigation