Cea mai mare provocare a arhitectilor, constructorilor si designerilor, dar si proprietarilor de cladiri noi va fi realizarea unor spatii de locuit sigure in care organismul uman sa poate sta in conditii de normalitate biologica pentru a se reface dupa agresiunea din spatiul exterior. Mai ales in cazul marilor orase iesirea in exterior va fi sinonima cu iesirea pe campul de lupta!

De ce fac asemenea afirmatie? Pai este la indemana tuturor sa dea o cautare pe internet dupa „efectele campurilor electromagnetice” in romana sau engleza si intr-o ora va afla suficient cat sa se ingrozeasca. Si are de ce. Problema este globala, iar noi suntem spectatori implicati intr-un exepriment planetar care atenteaza la viata noastra pe aceasta planeta. Iar ca memebrii ai UE nu avem de ales si nici unde sa ne ascundem. Asa ca va trebui sa luam masuri si sa ne adaptam.

Probabil ca vom merge pe strazi in „armuri”. Nu radeti, se intampla si acum cu persoanele electrosensibile. Vom purta cu certitudine haine cu tesaturi metalice sau masti din ele care sa ne protejeze mai ales de mult temutul 5G.

Cu atat mai mult vom avea nevoie de locuinte sigure si nu vor fi usor de realizat.

Pana atunci trebuie sa invatam sa traim sigur in casele in care le locuim acum, adica sa invatam sa traim limitand la maximum campurile generate cu buna stiinta in casele noastre si efectele telefonului mobil. Cum insa sa facem aceste lucru daca multi dintre noi tinem in casa cu routere wireless de puteri mari cu care mai si dormim? Daca dormim sub perna cu telefonul mobil sau il tinem langa cap pe post de desteptator? Si multe altele.

O casa sigura va fi aceea care va impiedica patrunderea campurilor electromagnetice externe concomitent cu reducerea aproape de zero a campurilor interioare generate de mobilele si routerele noastre, dar si de instalatiile electrice si de aparatele electrocasnice! Nu are rost sa incercam sa construim o „cusca Faraday” inainte sa ne educam pe noi si familiile noastre pentru traiul in interior.

Despre traiul interior gasiti peste tot informatii. Va rog doar ca persoana electrosensibila si care are afectiuni datorate telefonului mobil nu va ganditi doar la dvs! Responsabilitatea majora a adultilor va fi sa poata proteja copiii si tinerii de agresiunea majora a secolului 21! Pentru ei lucrurile sunt total diferite si potrivnice, noi am trait o perioada din viata fara si mult mai sanatos.

Celor care doresc informatii stiintifice la zi pot accesa pagina mea de facebook.

Rolul unui arhitect devine primordial, dar nu si total acoperitor. Si pana acum arhitectul avea o responsabilitate majora, insa se putea trai si in case urate. De acum incolo frumusetea si utilitatea clasica trebuie depasite de siguranta unui trai biologic sanatos. Si arhitectul si clientul trebuie sa fie informati si buni prieteni. Iar amandoi cu necesare cunostinte de fizica pentru ca impreuna sa poate ajunge la rezultate notabile.

La acesta data un asemenea parteneriat informat poate construi un imobil care poate satisface pentru o anumita etapa si configuratie a mediului.

Trebuie sa invatam insa si unii si altii ca nimic nu va mai fi stabil pentru perioade mari de timp. Nu mai este sigur ca o casa poate fi un camin sanatos pentru o generatie intreaga pentru simplul fapt ca mediul inconjurator se schimba ca urmare a goanei dupa bani a marilor operatori dublate de infatilismul si reaua intentie a unor administratii care nu realizeaza implicatiile negative. Oricand langa noi mai poate aparea o  antena (sau mai multe cum e cazul 5G) iar densitatea campului in casa sau in curte se schimba radical. Ce este  bine sau rezonabil astazi maine se va putea schimba radical.

Parerea mea este ca modelarea rapida a campurilor electromagnetice in habitatele umane va duce la renuntarea la cladiri scumpe, masive sau incarcate. Locuintele vor fi mai mici, mai simple si mai ieftine ca sa poata fi parasite mai usor. Oamenii vor invata sa se rasfire si sa prefere localitati mici, izolate. Sigur, cei care pot si care isi permit pentru ca cel putin deocamdata blocul ca si locuinta colectiva este un adevarat „stup”  de semnale si radiatii!

In Europa si in lume persoane, companii private si organizatii stiintifice studiaza de aproape 30 de ani. Politicienii nici nu se uita la ei si spera ca ei si copiii lor nu o vor pati niciodata. Numai ca daca pana acum isi propuneau sa adune si sa plece pe alte meleaguri, nici ei nu vor mai avea unde sa se ascunda. Pentru ca cel putin in Europa (fara Rusia) va fi peste tot la fel! Spun fara Rusia pentru ca din cunostintele mele ei sunt mult mai destepti si se gandesc la sanatatea poporului rus!

Cu certitudine vom investi in case mai sanatoase dar vom fi si mult mai atenti la locul ales! Inainte insa sa detaliez directiile in care trebuie sa se actioneze (in articolul urmator) va invit sa va ganditi la intrebari si fapte simple care depind numai de dvs:

-Aveti un router wireless in casa? Va este musai necesar?

-Cat folositi ca timp telefinul mobil pe voce si pe date?

-Unde purtati telefonul mobil?

-Folositi telefonul lipit de ureche, bluetooth sau casti?

-Copiii dvs au telefon, tableta ?

-Noaptea deconectati aparatura din priza si mai ales routerul?

-Locuiti aproape de o antena Gsm sau de la ferestra dvs se vede vreuna?

-Cat timp petreceti in fata unui calculator sau laptop sau telefon mobil?

-Lucrati intr-o cladire de birouri cu aparatura multa, cabluri care trec pe sub picioarele dvs, prize si cuple pe birou?

Apoi va intreb: dvs sau apropiatii dvs sunt obositi sau chiar surmenati, sunt irascibili, au tulburari de memorie si nu mai au chef sa invete ceva nou? Ati avut vreun vertij? Tinitus? Oboseala cronica? Aveti colegi care au fost sanatosi si brusc constata afectiuni deosebite?

Puteti pune aceeleasi intrebari pe google in romana sau engleza si veti gasi pe de o parte lucruri care va vor speria, pe de alta parte oameni de stiinta, fizicieni, biologi, medici, ingineri care s-au unit pentru a pune la dispozitia publicului si politicienilor mii de studii care constituie raspunsul la cele de mai sus si la altele mult mai grave.

One Thought on “Casa Sanatoasa (Healthy Home) partea a 3-a

 1. Daniel on 20 ianuarie 2019 at 12:36 said:

  Este adevarat, „un dusman” ascuns si tacut, il reprezinta radiatiile electromagnetice, pentru lumea moderna.

  A alege un loc de casa nepoluat teluric, geopatogen, ( radiatii ale pamantului) nu este ceva imposibil. Exista aparate moderne ce masoara si detecta aceste linii Harman sau Curry, treaba pe care o poate face si un radiestezist.
  A izola casa contra radiatiilor, ar fi o solutie, dar prea multa izolatie o transforma intr-o „cutie Faraday” ce anuleaza campurile magnetice naturale, necesare vietii.

  Recomadarile din aceasta pagina sunt foarte bune, totusi o metoda de protectie personala este cea mai comoda, printr-un dispozitiv ce anuleaza campurile electromagnetice nocive. Dispozitivul „Holistic” este foarte eficient, mai ales ca are un modul de protectie si unul de terapie pentru diferite probleme de sanatate. Costa 250 de euro dar la 9 ani de functionare rezulta cam 3 centi de euro pe zi.
  Cine doreste mai multe informatii : telva_2000 ( @ ) yahoo.es

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Post Navigation