Costurile net mai mici, rapiditatea executiei si intretinerea facila fac din wc-urile din hpl compact solutia ideala pentru o companie.
Pana acum am fost exclusiv comercianti de materiale, hpl si accesorii pentru toalete, iar prin clienti de-ai nostri am furnizat si executie si montaj. Nu facusem niciodata o comparatie reala de costuri intre o incapare clasica si o partitie din hpl.
Am construit insa o prima cladire pentru compania noastra unde am omis si am lasat constructorul sa faca wc-uri din zidarie de bca de 10 cm. Puteam folosi si structuri de rigips si probabil era mai lesne de realizat.
Bca-ul subtire a trebuit si el legat cu centuri aturi, cofraje, turnat beton. Zidurile trebuie tencuite si protejate cu o plasa impotriva craparii in timp datorita trantirilor. Usile costa si ele si probail si ceva faianta aplicata pe pereti. Manopere peste manopere, lucrari „umede”, materiale diverse. Si rezulta incaperi individuale care trebuie ingrijite si intretinute individual.
Toate cele de mai sus au niste costuri care sunt cel putin duble fata de cabina din hpl compact.
Haideti sa vedem ce inseamna aceasta:
Un singur material, placa de 12-13 mm din hpl compact si un singur fabricator care poate fi si montator sau nu. Alaturi de acesta, feroneria specifica.
In primul rand viteza de lucru si nimic umed, nimic murdar. Intr-o zi o echipa poate monta pana la 20 de toalete. Sa faci 20 de toalete din zidarie sau rigips si sa le montezi usi si sa le finisezi, cu oricati oameni ai avea, tot dureaza 4-6 zile, daca nu mult mai mult.
Apoi, placa de 12 mm deblocheaza spatiu.
Nu exista muchii, colturi, imbinari de materiale unde se pot depune bacteriile sau mizeria. Curatenia se face usor si este maxima.
Peretii si usile sunt ridicati pe picioare, iar prin spatiul de jos se poate folosi apa sau agent de curatenie rapid si eficient.
Pretutindeni in occident in zonele publice sunt folosite asemenea matariale si compartimentari.
Am facut o socoteala simpla si am constatat ca, constructia clasica a wc-ului costa cel putin dublu decat cea din hpl. Daca insa adug si celelalte dezavantaje, costurile sunt de cateva ori mai mari in timp (numai prin intretinere)!
Asa ca la noi una dintre cladiri va avea toalete clasice si una din hpl compact. Dintr-o omisiune care va putea insa sa faciliteze comparatia.
Si…am mai uitat un avantaj. Prelucrarea in atelier a placilor nu costa mult, iar montajul la fata locului nu este o filozofie asa ca vi le puteti monta si singuri.
La noi gasiti placi Fundermax Austria si feroneria atat din plastic, cat si din inox. Destul de rapid si eficient si la costuri rezonabile colaborii nostri va pot ajuta cu debitare si prelucrare sau si cu montaj. Chiar si cu elemente auxiliare precum partitii pisoare, blaturi din compact pentru chiuvete, cabine de dus sau mic mobilier adiacent si rezistent in aceste medii.