Mobilierul masiv, impunator, din lemn sau constructiile dintr-o bucata din pal melaminat nu se impaca deloc cu evolutia actuala a medilui care agreseaza organismul uman.

Daca in trecut mobilierul pe roti, executat sub forma de corpuri mici, usoare, era un deziderat al varstei a treia ca sa se poata face curatenie cat mai usor, acum lucrurile se schimba pentru noi toti.

Alergiile sunt tot mai prezente. In casa noastra patrund alaturi de praf substante diverse pentru ca poluarea este tot mai prezenta si nu mai tine numai de un oras sau altul. Clima in schimbare deplaseaza particule de tot felul pe tot mapamondul. Apoi vin din urma alergiile generate de plantele care se dezvolta fara control intr-un stat tot mai putin interesat sa se ingrijeasca de sanatatea populatiei: ambrozia, polen de tot felul, substante din materialele de curatenie, din deodoranti, cat si omniprezenta formaldehida prezenta in materiale de la pal-ul melaminat pana la mocheta. 

Este nevoie de mobilier mai mic, usor de mutat pentru curatarea si anihilarea acestor substante mai ales ca numarul persoanelor cu alergii a crescut simtitor. Aproape ca nu exista familie care sa nu aiba o persoana suferinda diagnosticata.

Din ce in ce mai mult se va pune problema deplasarii usoare a mobilierului pentru a configura volume cat mai sigure electromagnetic adica sa se poata lucra usor la pereti pentru a aplica ecrane protectoare sau chiar a putea folosi mobilierul ca ecran pe directia unui emitator (antene). Tot in viitorul apropiat va trebui, probabil, sa ne mutam mai des in cautaarrea unor locuinte cat mai putin expuse radiatiei electromagnetice din ce in ce mai agresiva prin implementarea 5 si apoi 6 G!  Iata deci multe motive sa regandim nu numai locuirea, dar si mobilierul. Si nu scriu acum acelora carora prefera mdf-ul vopsit sau placi lucioase, a caror singura grija este sa isi faca ceva „la moda” si sa investeasca cat mai putin! Exista multe persoane care inteleg ce spun sau care isi vor pune problema si vor studia. 

Vrem nu vrem, varsta aduce cu ea si nevoi diferite. Nu ne mai intereseaza obiecte, nu ne mai intereseaza acumularea si…nu mai avem nici forta de la tinerete.Nu mai exista nici persoane apte sa ne ajute la curatenie asa ca tocmai la aceasta varsta trebuie sa ne descurcam singuri. Una peste alta, mobila executata din corpuri care se pot alatura, de cele mai multe ori se pot echipa cu roti din silicon care nu deranjeaza pardoseala, permite o igiena cat mai buna pentru alergici si usurinta in executarea curateniei aproape perfecte. Nu avem nevoie de mult. Nu trebuie ca mobilierul si lucrurile din jurul nostru sa devina o povara. Se pot face lucruri elegante, moderne si…santoase! Adica adecvate realitatilor actuale care se mai si modifica cu o viteza greu de tinut piept!  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Post Navigation